Figyelem!

2023.05.31. 19:31

Frissítve! Ezért nem üzemelt a vasúti fénysorompó a Sámsoni úton

A debreceni Sámsoni úti vasúti átjárónál nem üzemel a fénysorompó

Forrás: Molnár Péter

Fotóriporterünk jelezte a Haonnak, hogy szerdán 19 óra környékén nem működött a fénysorompó Debrecenben, a Sámsoni úti vasúti átjáróban. Helyszíni információink szerint már csaknem fél órája dudálnak a vonatok az adott szakaszon.

Ahogy az a fotókon is látható, a fénysorompó nem mutat jelzőfényt, így az arra közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg az átjárót. 

Forrás: Molnár Péter

Az esetről érdeklődtünk a MÁV munkatársaitól, akiktől megtudtuk, szerda délután a Sámsoni úti átjárótól nem messze, a nyíltvonali pályaszakaszon egy személyvonat elütött egy embert. A baleset során a vonat vészfékezéssel a vasúti átjárótól kb. 300-400 méterre állt meg, így még a sorompóberendezés „behatási pontján” belül maradt a szerelvény. (Az ilyen típusú sorompók működését a sínekbe épített érzékelők szabályozzák.) A helyszínelés befejezéséig a balesetben érintett szerelvény állva maradt a helyszínen, ezért a sorompót erre az időre kikapcsolták, hogy folyamatosan lezárt állapota ne akadályozza a közúti közlekedést. A másik vágányon közlekedő vonatok a Sámsoni úti átjárót ebben az időszakban kis sebességgel (maximum 15 km/h), fokozott figyelemmel közelítették meg.

A helyszínelés befejezése után, miután a balesetben érintett szerelvény a helyszínt elhagyta, a sorompó 19:18-tól ismét rendben üzemel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában