Támogatás

2023.09.01. 10:28

Egyszülős hajdú-bihari családoknak lett könnyebb az iskolakezdés

Haon.hu

Az Egyszülős Központ idén is segítette az egyszülősök iskolakezdését, országszerte több mint 600 családnak nyújtott támogatást az új tanév kezdete előtt, tudatták közleményben. Az általános iskolások tanszercsomagot, a középiskolások tabletet kaptak, így könnyebben vághatnak neki a 2023/2024-es tanévnek. Hajdú-Bihar vármegyében összesen 17 család kapott tanszercsomagot. A csomagok még az iskolakezdés előtt eljutottak a családokhoz. 

 Az Egyszülős Központ „Kiszínezzük az iskolakezdést!” programjában több mint 400 általános iskolásnak adományozott egyenként több tízezer forint értékű tanszercsomagot.

A különböző korosztályok igényeihez igazodva a családok háromféle csomagra pályázhattak, amelyekbe a gyerekek korának megfelelően iskolatáskát, tolltartót, írószereket, rajzeszközöket, festékeket, körzőt, vonalzót, számológépet, uzsonnásdobozt és tisztálkodószereket készítettek össze.

A támogatásra az ország egész területéről lehetett jelentkezni, a tanszercsomagok felét vidéken élő egyszülős gyerekek kapják. Az egyszülős családban  élő középiskolás fiatalok évkezdését 200 tablettel segítették. A kormány adományaként olyan tableteket kaptak az egyszülős fiatalok, amelyeket a 2022-es népszámlálás során használtak a számlálóbiztosok.  

Az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján elérhető legyen és ezáltal még inkább tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek. Hajdú-Bihar vármegyében Debrecenben működik az országos klubhálózat egyik tagja, programjaikhoz ezen az oldalon keresztül lehet csatlakozni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában