Siker

2023.08.01. 16:09

Újabb jelentős díjat zsebelt be Hajdúnánás

A Magyarország Legszebb Birtoka kategória-díj elnyerése után újabb élismerést kapott a Kendereskert.

Haon.hu

Kétszeresen is a legszebb birtoka lett az országnak idén a Kendereskert

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a hajdúnánási Kendereskert lett Magyarország legszebb gyümölcstermesztő és kertészeti birtoka. Az önkormányzati gazdaság a Magyarország Legszebb Birtoka verseny kategóriagyőzteseként jogosultságot nyert az országos verseny végső díjának, valamint a közönség díj elnyerésére. Ez utóbbi sikerült, így újabb rangos elismerést zsebelhetett be a hajdúváros önkormányzata.

– A mai nappal egy olyan folyamat újabb szép eredményéhez érkeztünk, melyet rengeteg hajdúnánási ember munkája eredményezett. Több, mint tíz évvel ezelőtt megfogalmaztunk egy mottót: hagyomány és innováció, melynek jegyében elkezdtük a Kendereskert újjávarázsolását, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a pásztorhagyományokat, a régmúlt szokásait – fogalmazott közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Szólláth Tibor polgármester. 

A városvezető augusztus 1-én tájékoztatott arról, hogy a Kendereskert a Magyarország Legszebb Birtoka 2023. Közönségdíját is bezsebelte. 

– Köszönettel tartozunk az elmúlt tíz évben a Kendereskertben dolgozó közfoglalkoztatottaknak, akik munkája eredményeképpen virágzó állattartás és növénytermesztés jött létre, így minőségi élelmiszer kerül a közétkeztetésbe és a termelői piacra – írta, majd köszönetét fejezte ki a hivatal és a városi intézmények minden dolgozójának, akik pályázatok elnyerésével és megvalósításával, közösségi és kulturális programok szervezésével és népszerűsítésével lehetővé tették, hogy a pásztorhagyományok ápolásához, tradícióink felelevenítéséhez és gyermekeink szemléletének formálásához méltó helyszínként szolgáljon a Kendereskert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában