Látványos felvezető

2023.08.11. 20:39

Őrült konvoj kísérte a böszörményi Traktorhúzó Versenyen induló csapatokat - fotókkal, videókkal

Több tucat különleges mezőgazdasági csoda teremtette meg a fesztiváli hangulatot.

Hajnal László

Forrás: Czinege Melinda

Látványos Traktorkarnevál és felvonulás alapozta meg a hangulatot a hétvégi Hajdúböszörményi Traktorhúzóverseny előestéjén, pénteken a Bocskai téren.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Tractor Pulling Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, fantasztikus hétvégének ígérkezik Hajdúböszörmény életében a Traktorhúzó Verseny.

Forrás:  Czinege Melinda

Kiss Attila polgármester szerint Közép- és Kelet-Európában Hajdúböszörményen kívül egyetlen olyan település sincs, ahol ehhez hasonló versenyt lehetne látni. És valóban, ilyet aztán biztosan nem.

Mert bizony megérte olyan pirosra sülni a tűző napon, mint egy traktor: a pulling versenypálya felől lassan, de erőteljes hangulattal érkező konvoj kitett magáért.

Minden, ami gurul és mozog

Valamennyi csapat, holland, olasz, dán és norvég versenytraktorok vonultak végig a Kossuth utcán. A szerep péntekre felcserélődött, mielőtt a brutális monstrumok nekiveselkednek a hétvégi 15 tonnás súlyoknak, kamionokon pihenve mutatták meg magukat a közönség számára. Több tízezer lóerő kényeztette a böszörményiek szemét.

A valódi Böszörmény Parádé csak ezután kezdődött: több tucat traktor és mezőgazdasági gép, kombájn, quad, bulikamion szelte át a főteret, őrültebbnél őrültebb felszereltséggel és díszítéssel.

 Az egyik vontatmányon egy egész kerti sütést ábrázoló csendélet családostul, filagóriával együtt gurult végig, mások egy utánfutónyi kocsmával érkeztek, az asztalokon egy esküvőt is kiszolgálni képes alkoholmennyiség sorakozott. Volt tűzoltóautónak álcázott traktor, míg a másik egy komplett zenekart cipelt, de gyerek játszóházat is láttunk a vontatmányon.

Forrás:  Czinege Melinda

Dudálva, kürtölve követték egymást a meghökkentő masinák, a levegőben pukkanó konfettik és a magasba eregetett füstjelek keveredtek. A sötét gázolajfelhők mögül olykor akkora kerekek bukkantak elő, amelyeknek átmérője nagyobb volt egy személyautónál.

A retrótól a modernig, mindenféle mezőgazdasági szerkezet elhaladt a Kossuth téri lelátó előtt, ami csak gurulni képes. Habár zaj volt bőven, a péntek este még a bemelegítés volt, a szombati futamra ugyanis már kötelező lesz a füldugó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában