Segítő kezek

2023.08.10. 17:19

Véradásra buzdítja az embereket a Hajdú-Bihar Vármegyei Vöröskereszt

A donorok 14 településen adhatnak vért.

Haon.hu

A véradás életet is menthet

Forrás: Napló-archív

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei szervezete augusztusban véradást hirdet több településen is a vármegyében, elsőként Hajdúböszörményben, augusztus 11-12-én. A donorokat pénteken és szombaton 8:30 és 16:30 között várják. Minden véradó napijegyet kap a véradását követő napra a Hajdúsági Expo és Nemzetközi Traktorhúzó Kupára. Ők nemcsak értékes belépőjegyet kapnak, hanem a régi véradások hangulatához hűen sörkolbász-menüben részesülhetnek. 

Közeleg a nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a, amely a véradásszervezés egyik legkritikusabb időszaka, hiszen aki teheti, szabadságra megy, elutazik, így háttérbe szorul a véradás ügye. Ezáltal csökkenhet a donorszám, és megnőhet az egészségügy vérigénye.

Éppen ezért, a magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének véradószervezői arra kérnek mindenkit a véradóképes korosztályból, hogy menjenek el a hozzájuk legközelebb eső véradóhelyre az ünnep előtt vagy akár után, ezzel is segítve a vérkészletek biztonságos szinten tartását – olvasható a szervezet közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában