Volt, nincs

2023.08.15. 20:25

Felhívás volt keringőre a létavértesi földeken hagyott négy drága szivattyú

Őrizetlenül hagyták őket a gazdák, több sem kellett a tolvajoknak. A mezőőri szolgálat figyelmeztet: mindenkinek érdeke és személyes felelőssége, hogy vigyázzon értékeire.

Turóczi Barnabás

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Derecskei Járási Hivatal támogatásával idén 15 diák részére biztosított nyári munkavégzést Létavértes önkormányzata. Menyhárt Károly polgármester augusztusi tájékoztatójában arról írt, hogy a fiatalok elsősorban a közterületi bútorokat, korlátokat festették-mázolták, valamint az Irinyi Arborétum elszáradt gallyait gyűjtötték össze. Néhányan a hivatalban segítették az adminisztrációs munkát, közterületi összeírást végeztek, illetve közreműködtek a helyi újság kézbesítésében. Minden diák hasznosan és lelkiismeretesen dolgozott.

Diákok festik a korlátot Létavértesen
Diákok festik a korlátot
Forrás: városháza / Papp Zoltán

A mezőőri szolgálat arról tájékoztatta a polgármestert, hogy az utóbbi időben négy nagy értékű dízelszivattyút loptak el a külterületről, amit a gazdák őrizetlenül hagytak földjükön. Egy közel félmilliós szivattyút az orgazda, igaz féláron, de gyorsan el tud adni. Mindenkinek érdeke és személyes felelőssége, hogy értékeit őrizze. Több gazda választotta a kamerás őrzést, mert a tízezres befektetés rövid úton megtérül.

A mezőőrök kérik, ha a külterületen idegen gépjármű mozgását észlelik, jelezzék a hivatal felé, és ha módjuk van rá, írják fel vagy fotózzák le annak rendszámát. Ez segítheti a külterületi illegális hulladék elhelyezés és a lopások számának csökkentését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában