Közgyűlés

2023.08.25. 13:47

Dübörög az útépítés Debrecenben

Várhatóan ki is merül az idei pénzügyi keret, a közgyűlés oldhatja mega pótlását.

Haon.hu

Városszerte történnek az építések, felújítások

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Útépítési munkákhoz kapcsolódóan előzetes kötelezettségvállalásról is döntenie kell a debreceni képviselő-testületnek a soron következő ülésén, augusztus 31-én. Mint az előterjesztő, Pacza Gergely, a Városfejlesztési Főosztály vezetője írja, Debrecen közigazgatási területén az önkormányzat tulajdonában és kezelésében közel 560 km szilárd, 120 km nem szilárd burkolatú közút, valamint több mint ezer km járda van, ezeket folyamatosan karbantartani, javítani kell.

Az ezen feladatok megvalósítására kötött keretszerződés 2023. évi munkálatokra szükséges pénzügyi fedezetét az önkormányzat a 2023. évi költségvetésében biztosítja, összesen 2 milliárd 559 millió forint összegben, ugyanakkor a rendelkezésre álló fedezet a szükségessé váló munkálatok gyarapodása miatt előreláthatóan ebben az évben kimerül.

„Erre tekintettel 2023. második félévében új szerződés megkötése válik elengedhetetlenné abból a célból, hogy az útfenntartási munkálatokat folyamatosan el tudjuk látni” – áll a javaslatban. Aszerint a keretösszegek – jövő évre és 2025-re egyaránt bruttó 600 millió, 2026-ra további 71 millió forint – meghatározása a következő évek várható feladatainak figyelembevételével történt.

Amennyiben igennel szavaz a közgyűlés a javaslatra, az önkormányzat előzetesen kötelezettséget vállal a tulajdonában és kezelésében levő utak útfenntartási és építési munkálataihoz szükséges bruttó 1 milliárd 271 millió forint összegű forrás fedezetének biztosítására a város 2024., 2025. és 2026. évi költségvetései terhére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában