Kivitelezés

2023.08.29. 15:33

Így áll most a Petőfi téri grillpavilon kivitelezése – fotókkal

A munkálatokat tavasszal kezdték meg a szakemberek.

Bekecs Sándor

Még idén elkészülhet a grillpavilon

Forrás: Kiss Annamarie

Az előző év végére szinte teljesen megújult a Petőfi tér. A beruházásra mintegy 900 millió forint európai uniós támogatást fordított a debreceni önkormányzat, melynek eredményeként a Nagyállomással szemközti, 17 ezer négyzetméteres parkban kialakítottak egy 400 négyzetméteres tavat, mellé egy faburkolatú teraszt, továbbá egy építészettörténeti tanösvényt is.

A fejlesztés ezzel viszont még nem zárult le, ugyanis idén tavasszal elkezdődött a terasz mellé tervezett grillpavilon építése is. A kivitelezés aktuális fázisáról érdeklődtünk.

A Petőfi tér rekonstrukciójának részeként bruttó 179 négyzetméteres alapterületű, akadálymentesített környezetű grillpavilon épül beltéri és teraszos vendégtérrel, főzőkonyhával és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, valamint mosdókkal

– ismertette megkeresésünkre a debreceni polgármesteri hivatal. Az épület szerkezeti és formai kialakításakor fontos szempont az üzemeltetés közbeni energiafelhasználás minimalizálása. Jelenleg a szendvicspanel-szerkezetű falak indító sínjeinek, a tetőösszefolyók lefolyóinak elhelyezése, valamint egyéb szakipari, elektromos munkák kivitelezése van folyamatban.

 A tervek szerint még ebben az évben elkészülhet az épület.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában