Aranymetszés

2023.08.17. 17:32

Bemutatták az ország leginnovatívabb kenyerét, a Tokaji boros, diós újvárosi csodát – fotókkal

Az Aranymetszés kenyérrel, az innovatív kategóriában hozta haza az elsőnek járó díjat a Balmaz-Sütöde Kft.

Bucsi Bernadett

Nem először bizonyítja már, hogy országos szinten is az élen jár a Hajdú-Bihar vármegyei kötődésű Balmaz-Sütöde. A Szent István-napi kenyérversenyen először 2020-ban nyert első helyezést; tavaly pedig elhozta a legjobbnak járó díjat Szent István-napi kenyér kategóriában. Idén a versenyt három kategóriában hirdették meg, a Szent István-napi kenyér kategória mellett a sétálósütemények és az innovatív kenyerek kategóriájában nevezhettek a pékségek. Utóbbi hozott elismerést a balmazújvárosiaknak, az Aranymetszés névre keresztet, a négyféle lisztből összeállított, dióval és Tokaji borral fűszerezett kenyér ugyanis minden más ötletet maga mögé utasított. A kenyérkülönlegességet augusztus 17-én, csütörtökön a Haon is megismerhette, azt ugyanis sajtótájékoztatón mutatták be a debreceni Hotel Divinusban.

Az eseményen köszöntőt mondott Tiba István országgyűlési képviselő, aki a sütöde térségre gyakorolt hatásáról beszélt. Elmondta, hogy a Balmaz-Sütödét üzemeltető család az egész régiót segíti elszántáságával, példaértékű és támogató tevékenységével.

Azt kell, hogy mondjam, a körzetben, Hajdúböszörményben, Polgáron, Hajdúdorogon és még Balmazújvároson is nagyon sok olyan vállalkozó van, aki hasonlóképpen gondolkodik, és ez azért van így, mert látják, hogy vannak olyan példák, akik a közösségtől nem csak kapni akarnak, hanem adni is

– jellemezte a sütöde hozzáállását az országgyűlési képviselő.

Tiba István
Tiba István
Forrás: Czinege Melinda

Sok szegmens teszi csak lehetővé

A Szent István-napi kenyérverseny lebonyolításának részleteit Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke ismertette. Hangsúlyozta, hogy a pékszövetség legrangosabb szakmai versenyének legfontosabb célja, hogy termékfejlesztésre és innovációra sarkallja a cégeket, és a győztes termékeket országszerte népszerűsítsék. Kifejtette, hogy idén minden eddiginél többen jelentkeztek a versenyre, hiszen 85 nevezés érkezett a kétfordulós megmérettetésre. Az Innovatív kategóriában 34 kenyeret bírált a zsűri, innen került ki győztesen a hajdú-bihari finomság.

Ez az eredmény nem a véletlen műve, ilyen kiemelkedő minőségű termékek kifejlesztése és előállítása csak olyan pékségekben lehetséges, ahol a hosszú távú gondolkodás, a fogyasztói igények mély ismerete, és ezek alapján a végiggondolt és megvalósított fejlesztések, és nem utolsósorban elkötelezett munkatársak megfelelő hátteret biztosítanak az innovációhoz

– szögezte le.

Septe József
Septe József
Forrás: Czinege Melinda

A Balmaz-Sütöde Kft. a kezdetektől fogva a minőségre, az egyedülállóságra törekszik, és a múltból örökölt tudást ötvözi a modern sütési technológiával. – Az első hely visszaigazolás számunkra, hogy az általunk korábban kijelölt út helyes, hiszen a megfelelő háttér biztosításával egy országos átlagot meghaladó minőségi terméket sikerült előállítanunk. A célunk azonban nem változott, a minőség megtartása mellett valósítsuk meg a vállalkozásunk fejlesztését. Folyamatos technológiai fejlesztéssel igyekezünk bekapcsolódni a kormány által meghirdetett élelmiszer-feldolgozókra vonatkozó stratégiai célkitűzésekhez – közölte Fülep Zsolt, a Balmaz-Sütöde Kft. ügyvezetője a tájékoztatón, hozzátéve, a Debreceni Egyetemmel is több projektben közösen dolgoznak.

Fülep Zsolt
Fülep Zsolt
Forrás: Czinege Melinda

Az eseményen az Aranymetszés kenyeret végül Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, a sütöde vezetőjének régi jó barátja metszette meg.

balmazújváros kenyér haon
Kiss Attila és Fülep Zsolt a díjnyertes Szent István-napi kenyérrel
Forrás: Czinege Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában