Nemes cél

2023.08.13. 19:12

Több mint hatszázezer forintot adományoztak a beteg gyerekeknek a biharnagybajomi motorosok

Azok is vásároltak belépőt a jótékonysági estre, akik nem vettek részt, mindössze segíteni akartak.

Hajnal László

A nyolc motoros közül hatan tudtak részt venni az átadáson.

Forrás: Gál Krisztián-archív

Átadták szombaton a Függetlenek Motoros Egyesület Biharnagybajom képviselői a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján az összegyűjtött jótékonysági adományt.

Gál Krisztián, az egyesület vezetője a Haonnak elmondta, neki is van egy kislánya, aki diabétesszel küzd. Egy másik csapattagjuknak a gyermeke pedig daganatos volt, ám szerencsére azóta meggyógyult. Mindkettőjüket a debreceni gyerekklinikán kezelték. Innen indult az ötlet, hogy gyűjtsenek az intézmény és a beteg gyermekek számára, hiszen ennél jobb helye nem lehet pénznek.

A motorosok egy jótékonysági zenés estet szerveztek a biharnagybajomi klubházba, ahová ezer forintos támogatói jeggyel lehetett hozzájárulni a nemes kezdeményezéshez.

Sokan úgy vásároltak belépőt, hogy el sem jöttek az estre, csupán támogatni szerették volna a gyerekeket. Nekik és azoknak is, akik eljöttek, szeretnénk megköszönni, hogy hozzájárultak a gyermekek gyógyulásához. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyi pénzt tudtunk gyűjteni a klinika számára

 – mondta az elnök.

Gál Krisztián elmondta, 641 ezer forint gyűlt össze a felajánlásokból. Az összegből gyógyászati segédeszközöket, kórházi és egyéb felszereléseket vásároltak. 

Így a mozgásfejlesztéshez szükséges tornaszereket, szőnyegeket, súlyzókat szereztek be, valamint televíziót is beszereztek a kórtermekbe, de  ugyanígy mosó- és szárítógépet is vettek a kórháznak, ugyanis sajnos sok gyermek hosszabb időt is bent tölt az épületben.

A motorosok elnöke lánya kezelőorvosával vette fel a kapcsolatot, így tudtak tájékozódni arról, mire van szüksége a klinikának, mire fordíthatnák a leghasznosabban az összegyűlt adományt. 

haon, debrecen, gyermekklinika, jótékonyság, átadás, biharnagybajom, motorosok
Mind a nyolc biharnagybajomi motoros kivette a részét a szervezésből.
Forrás: Gál Krisztián-archív


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában