Hittantábor

2023.07.08. 11:00

Hittantábor Körösszegapátiban

Forrás: egyházi archívum

Ezen a nyáron 55 gyermek töltött el számukra igen kellemes 5 napot a településen megrendezett hittantáborban.

Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő évek óta egyik fontos feladatának tekinti, hogy megteremtse azokat az alapokat, hogy segítőket, támogatókat találjon a hittantábor megrendezéséhez. A legfontosabb volt olyan pályázatot írni, mely alapja a tábori feltételeknek. Szerencsére már olyan híre van a tábornak, hogy a helyi vállalkozók is szívesen segítenek, így segített a helyi önkormányzat. Ők ingyen biztosították 55 gyermeknek és 10 felnőttnek 5 napra az ebédet díjmentesen. A településen működő Szarvas Ételbár üdítőitalokat ajándékozott, Grozáné Veres Ágnes kenyérlángost és pizzát adományozott. A hívek közül sokan tésztát, süteményt és gyümölcsöt vittek a tábor lakóinak.

Az 55 táborozó napi programjainak megvalósításában 10 felnőtt segédkezett. Ők reggel nyolc órától délután három óráig álltak a tábor rendelkezésére. A program úgy volt megtervezve, hogy az 5 éves gyermektől a gimnazistáig jól érezzék magukat. A sok játék mellett sor került bibliai történetek magyarázatára, alaposabb megismerésére, egyházi énekek tanulására. Nagyon kedvelték a gyerekek Haraszti Zsolt rendőrhadnagy bűnügyi témában tarott előadását és technikai bemutatását. Élményszámba ment a „Keresztesi lovagok” Biharkeresztes motoros bemutatója, különösen azok élvezték, akiket meg is motoroztattak az „álmaik motorjaikkal”. 

A hittan tábor helyszíne a templom mellett az imaterem udvara volt, ahol sok játék állt a gyermekek rendelkezésére. Mindenki találhatott számára megfelelő elfoglaltságot a szabadidőben. A felnőttek pedig vigyáztak arra, hogy baleset ne történjen, valamint biztosították számukra a reggelit, tízórait es a délutáni uzsonnát. A tábor programjában sok egyéni és csoportos feladat volt, melyek teljesítését versenyszerűen lehetett megoldani. A gyermekek teljesítményét értékelték. A tábor befejezésekor Szabóné Kurucz Tímea lelkésznő a templomban rendezett záró összejövetelen hozzátartozók jelenlétében értékes jutalmakat adott át a táborozó gyermekeknek.

A lelkésznő hangsúlyozta, a helyi önkormányzat és az egyházi vezetők megértő támogatása, valamint a helyi vállalkozók és a szülők segítsége biztosította a tábor eredményességét. Különösen azzal, hogy így teljesen ingyen sikerült ezt a nagyon eredményes öt napot megrendezni.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában