Vallás

2023.06.15. 14:06

„Katolikus kavalkád” a nádudvari római katolikus templomban

A helyi hívek számához képest szokatlanul sok ember gyülekezett a nádudvari római katolikus templomban június 10-én, szombaton délelőtt.

A Képmás zenekar koncertje a nádudvari római katolikus templomban

Forrás: Marján László

A jelenléti ívek tanúsága szerint 89 fő tette tiszteletét az ekkor rendezett „Katolikus kavalkád” elnevezésű programom, amelyet pályázati forrásból a nádudvari önkormányzat támogatott. Kezdésként a Képmás zenekar koncertjére telt meg a több mint kétszáz esztendeje épült és a Szent Kereszt Felmagasztalásának tiszteletére 1819. szeptember 14-én felszentelt szakrális épület. Az együttes – amely a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata – közel másfél órás koncerttel lopta be magát a hallgatóság szívébe.

A szünetben jó hangulatban beszélgettek egymással ismerősök, ismeretlenek, mivel a rendezvényen nádudvariak mellet vettek részt Kaba, Báránd és Püspökladány településekről is hívek.

Templomi „rácsodálkoztató” néven Bökő Péter atya, a nádudvari fíliát is magában foglaló püspökladányi plébánia plébánosa színes, magával ragadó előadást tartva beszélt a katolikus egyházról, az egyházi viseletekről, a nádudvari katolikus templomban látható képekről, keresztekről.

Közben a templomkertben a földesi Imre István Földön-Szárnyakon Madársuli bemutatója, majd a Fagyal István által vezetett F. I. T. T. K9 HAJDÚ K9 Kutyakiképző Iskola bemutatója következett gyerekek és felnőttek örömére egyaránt.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában