Megnyitó ünnepség

2023.06.16. 09:36

Helyi értéktárba került, és emlékszobát is adtak a hajdúsámsoni Dínó bábcsoportnak

Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester, Szűcs Mihályné alapító, Tarné Hajdu Judit kulturális igazgató, Rákos Tamás képviselő

Forrás: Művelődési Ház-archív

A nagy múltú, pontosan 54 évvel ezelőtt alapított hajdúsámsoni Dínó Bábcsoport emlékszobájának ünnepélyes megnyitóját tartották meg Sámsonkertben, a volt általános iskola, jelenleg Közösségi Ház egyik termében június 15-én.

A szakkör 1969-ben alakult Szűcs Mihályné, Gabi néni pedagógus vezetésével, a művelődési ház támogatásával.  Nevüket egy versenyen nyert Dínó bohócról adták. Számos díjat, elismerést tudhatott maga mögött a csoport, többször szerepeltek a tévé „Játsszunk Bábszínházat” című műsorában és országos fesztiválokon.

– A Dínó Bábcsoport múltja, értékközvetítése alapján, és amit az utókorra hagyott méltónak találtuk arra, hogy a Helyi Értéktárba felvételt nyerjen, és emlékét tábla őrizze Sámsonkert településrészen a Közösségi Ház egyik termében, úgynevezett emlékszobában, mely egykor általános iskola volt – tudtuk meg Tarné Hajdú Judittól, szervezőtől, a művelődési ház igazgatójától.

Bábelőadás
Bábelőadás
Forrás: Művelődési Ház-archív

A rendezvény díszvendége a megalapító Gabi néni volt, aki köszöntötte a vendégeket, valamint megosztották gondolataikat Sámsonkert képviselői is, Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester és Rákos Tamás. A délutáni programot színesítette a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola Prücskök bábcsoportjának előadása.

Az emlékszobát előzetes bejelentéssel bárki megtekintheti.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában