Reptérlátogatás

2023.06.28. 09:11

A debreceni repülőtéren jártak a menekült gyerekek

Forrás: Facebook/Dorkász Szolgálat Alapítvány

Különleges nappal lepte meg a Dorkász Szolgálat Alapítvány és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér a kárpátaljai menekült gyerekeket, akik a debreceni reptéri látogatás alkalmával néhány méter távolságból csodálhatták meg az egyik repülőgépet, ahogy végigszáguldott a leszállópályán. Erről a szervezet számolt be a Facebook-oldalán.

Mint írják, a fiatalok sokat megtudhattak a repülőgépekről. Például azt, hogy milyen anyag hajtja a járművet, milyen sebességgel száguldanak felszállás előtt, és még azt is, hogy mit kell tanulniuk ahhoz, hogy pilóták lehessenek.

De nem állt meg itt a történet! Sok kisfiú álma, hogy tűzoltó legyen, így hát beülhettek a reptéri tűzoltóautóba is, ahol pár pillanatra úgy érezhették magukat, mint a valódi tűzoltók. Ez nem csak egy sima repülőtéri kirándulás volt, hanem egy valódi kaland, amit valószínűleg soha nem fognak elfelejteni a gyerekek – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában