Debreceni nagyvásár

2023.05.09. 16:04

Több mint félezer árus már jelentkezett a Mihály-napi vásárra, mely idén csendesebb lesz

A szervezők figyeltek arra, hogy a rendezvény kevésbé legyen megterhelő a környéken lakók számára.

A rendezvényt minden alkalommal jelentős érdeklődés kíséri

Forrás: Napló-Archív

Gőzerővel készülnek a tavaszi Mihály-napi vásárra Debrecenben. Bár tavaly ősszel elmaradt a szokásosan minden évben kétszer megrendezett kirakodó vásár, most hétvégén, május 13-14-én ismét árusokkal telik meg a Böszörményi út.

 Mint azt dr. Ónodi János, a Debreceni Közterület Felügyelet piaci osztályvezetője a Haon érdeklődésére elmondta, az előzetes jelentkezések alapján 517-en nyújtottak be igényt, melyből 506 árusnak biztosítanak helyet.

 – Ez a szám lényegesen magasabb lesz, hiszen a vásárnak van egy szabad területe, ahova nem szükséges előzetes helyfoglalást kérni, itt várhatóan további 180-200 kereskedő jelenik meg, illetve a vállalkozók nem jelentős, de egy bizonyos része nem szokott élni az előzetes helyfoglalással, hanem anélkül érkezik a vásárba – fogalmazott a szervező.

Dr. Ónodi János hangsúlyozta: idén arra törekednek, hogy a környéken lakóknak minél kevesebb megterhelést okozzon a vásár, ezért sem mutatványosok, sem vidámpark, sem pedig civil szervezetek nem lesznek a helyszínen, illetve a forgalomkorlátozások is enyhébbek lesznek az eddig megszokottnál.

Átjárhatóság

Az osztályvezető közlése szerint május 11-én, csütörtökön 18 órától május 15-én, hétfőn reggel 5 óráig korlátozzák a forgalmat a Doberdó utca-Kartács utca-Dóczy József utca- Egyetem sugár úti körforgalomig. Itt mindkét oldalban megállási és várakozási tilalom lép életbe, az Egyetem sugárúton kialakított parkolók azonban a forgalomkorlátozás ideje alatt is használhatóak lesznek. A Böszörményi utat – a Füredi úttól a Doberdó utcáig – május 12-én, pénteken 17:30 órától május 14-én, vasárnap éjfélig zárják le.

Május 12-én pénteken 17:30 órától hétfőn reggelig szintén lezárják a Békessy Béla utcát a Böszörményi úttól a Görgey utcáig, a Bólyai utcát a Böszörményi úttól a Jerikó utcáig, az Akadémia utcát a Böszörményi úttól a Kertváros utcáig, továbbá az Ötvenhatosok terén található Aldi áruház mögötti parkolónál a gépjárművek megállása, várakozás és forgalma is tilos lesz, csakúgy mint a Böszörményi út melletti kerékpárúton a Békessy Béla utca és a Menyhárt József tér között. 

– Korábban a Böszörményi út 71. szám, az Ötvenhatosok tere is a zárások alá került, idén azonban a szervizút átjárhatóságát a Füredi úttól egészen a Békéssy Béla-Görgey utcáig biztosítani fogjuk – tudatta dr. Ónodi János.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában