Városszépítés

2023.05.10. 17:39

Közel 200 virágpalántát helyeztek el a Vénkertben

A madarak és fák napja alkalmából a Zöld Vénkertért Egyesület tagjai szerveztek közösségi virágültetést Debrecenben.

Virágokat ültettek szerdán a debreceni Vénkertben

Forrás: Kiss Annamarie

Többen részt vettek a Zöld Vénkertért Egyesület által szervezett virágültetésen szerdán a Vénkertben, a Sinay Miklós utcában. Nagy Gyuláné Erzsébet, a Vénkerti Közösségi Kert vezetője a Haon érdeklődésére elmondta, közel 200 virágpalántát helyeznek el a városrészben. Megjegyezte, amikor évekkel korábban a parkokat, játszótereket felújították itt, utána látta, szükség van arra, hogy egy kicsit összefogjanak a lakosok, és még szebbé, tisztábbá varázsolják a környéket.

Célunk a környezetvédelem, a környezetünk tisztán tartása, fejlesztése, szépítése, ezért dolgozunk. A lakosságot is szeretnénk jobban bevonni, mert a Vénkerti Közösségi Kertben már csodálatos közösség alakult ki. Szeretném, ha a szürke panelházak előtt egyre több virágágyás tenné barátságosabbá a környéket

 – nyilatkozta.

Mint elmondta, egyre többen örülnek a parkosított, virággal borított környezetnek a városban. – Délutánonként megannyi nyugdíjast láthatunk a pihenőpadokon, akik hozzánk hasonlóan fontosnak tartják, hogy zöldüljön a város. A most elültetett évelő növények, fűszernövények és virágok is csak színesíteni fogják a városrészt – fogalmazott.

Barcsa Lajos alpolgármester a Haon kérdésére kiemelte, a Vénkert zöldterülete teljes mértékben megújult az elmúlt években. 

Valamennyi sziget maradt ki a járdák mellett, amire már nem jutott idő és energia, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy lakossági kezdeményezésre a Zöld Vénkertért Egyesület ezt felkarolta és szervezett egy ültetési akciót. Bízom benne, hogy majd egyre több ilyen területét sikerül felfedezni a városrésznek, mert itt egy olyan közösség jött létre, akik fontosnak tartják, hogy milyen környezetben élünk

 – mondta.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában