Védik a környezetet

2023.05.16. 19:22

Monitoring rendszer: workshop keretében folytatták az előkészületeket

A legfontosabb, hogy kompromisszumok nélkül védjék a környezetet és a polgárok életminőségét.

Forrás: Facebook / Papp László

Szervezett keretek között zajlik a Debreceni Környezeti Monitoring Rendszer előkészítése - számolt róla közösségi oldalán Papp László, Debrecen polgármestere. Mint írta, a talaj, a víz, a levegő és a biodiverzitás szempontjait is külön szakértői közösség vizsgálja, és tesz javaslatot a kialakítandó rendszer elemeire.

Hozzátette, a Debreceni Egyetemmel és független szereplőkkel közösen megalakított rendszer célja,

hogy városunk ipari-gazdasági lehetőségei az itt élő polgárok életminőségét szolgálják, környezetünk kompromisszumok nélküli védelme mellett.

Balázs Ákos alpolgármester saját posztjában kifejtette, a debreceni és a régióban élő polgárok egészségének védelme érdekében a környezeti monitoring rendszer kialakítására létrehozott egyetem-város együttműködés részeként a Monitoring Bizottság létrehozta munkacsoportjait a környezeti elemek mentén.

A bejegyzésből kiderül, a levegő, víz, talaj, biodiverzitás, és az ezeket támogató informatikai, jogi-pénzügyi munkacsoportok ma workshop keretében folytatták a közös munkát, és tudományos háttérrel meghatározták a független monitoring rendszer létrehozásának feltételrendszerét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában