Akkumulátorgyár

2023.04.03. 14:47

Debreceni Fidesz-KDNP: a debreceni üzemnek nem lehet semmilyen környezetszennyező hatása

A frakció reagált a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációján elhangzottakra.

Forrás: Napló-archív

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményében reagált a Mi Hazánk Mozgalom április 3-i demonstrációján elhangzottakra.

– Helytelennek tartjuk, azt, ha egy független választási bizottságot politikai szervezet támad, melyet a Mi Hazánk Mozgalom rendszeresen megtesz. Ugyanakkor a Fidesz-KDNP frakció nem kommentálja, nem véleményezi a helyi választási bizottság népszavazással kapcsolatos döntéseit, sem az elutasító, sem a támogató döntéseit. Emlékeztetni szeretnénk, hogy tavaly decemberben egy jóváhagyott, érvényes és végrehajtható népszavazási kezdeményezésre is lehetőség volt. Egyetlen egy ellenzéki párt sem vette a fáradtságot, hogy aláírásgyűjtésbe kezdjen. De ahogy az akkori döntést, úgy a mostani döntést sem kommentáljuk. Ha valakinek nem tetszik a döntés, akkor a jogorvoslati lehetősége természetesen meg van – fogalmazott a frakció.

Kiemelték, a polgári pártok minden fontos kérdésben ki szokták kérni az emberek véleményét, erről szólnak a konzultációk is. Ezek azok a nagy véleménynyilvánító fórumok, amelyeket az ellenzéki pártok mindeddig feleslegesnek, károsnak, átverésnek tartottak, és mindenféle jelzőkkel illettek.

– A Fidesz-KDNP frakció semmilyen a környezetet terhelő, azt károsító, a környezetet szennyező ipari tevékenységet nem támogat, azt senki nem folytathat Debrecenben. A környezetvédelmi hatóság az Európai Uniós határértékeknél is szigorúbb környezetvédelmi feltételeket határozott meg az akkumulátorgyár működése kapcsán. Ennek az üzemnek nem lehet semmilyen környezetszennyező hatása. Garanciaként ezeket a szabályokat be is fogjuk tartatni az önkormányzat, az egyetem és a hatóságok által egy, a vállalatoktól független monitoring rendszer biztosításával és működtetésével – hangsúlyozták.

Kifejtették, a városvezetés nem csak üres frázisokban beszél, hanem aktívan cselekszik, melynek ékes bizonyítéka, hogy hétfőn megtörtént az iparfelügyeleti és környezetvédelmi monitoring rendszer létrehozását biztosító együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása az önkormányzat és az egyetem között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában