Bringás uzsonna

2023.05.17. 18:51

Reggeli helyett piknik: finom falatok várták a bringásokat Debrecenben - fotókkal

Az eső ugyan elmosta a bringás reggelit, a két keréken járó debreceniek mégsem maradtak harapnivaló nélkül szerdán.

Forrás: Molnár Péter

Sok más mellett kakaós csigával, sajtos rúddal, gyümölcslével, valamint glutén- és cukormentes kekszekkel várták a bringásokat május 17-én, szerdán délután a Kossuth téren a Magyar Kerékpárosklub debreceni szervezetének tagjai. A rendezvény Bringás reggeli néven sokaknak ismerős lehet, az eseménnyel már nem először találkozhattak a helyiek az évek során tavasszal, most viszont a korai órák esős időjárása nem engedte, hogy a munkába igyekvő kerékpárosokat lepjék meg finomságokkal a szervezők. A reggeliből uzsonnává avanzsált esemény így is kellemes hangulatot teremtett a debreceni főtéren, többen megálltak a szervezők sátránál délután is.

Szerviz és jó társaság

A helyszínen Nagy Gáborral, a rendezvény egyik szervezőjével váltottunk néhány szót. Elmondta, Debrecenben is egyre többen járnak kerékpárral, ami nem csak környezetvédelmi és egészségmegőrzés szempontból előnyös megoldás, sok esetben praktikus is. – Egyre több a debreceni bringás. Jó lenne például, ha lenne kerékpártároló az autóbusz- és a vasútállomáson, vagy épp a főtéren. A másik, hogy jó lenne, ha lennének kerékpártúrák – jegyezte meg. A főtéren összegyűlt kerékpárosok nemcsak az ajándékfalatokért állhattak meg, a szervezők többek közt szervizzel is készültek, de az érdeklődők akár le is ülhettek egy beszélgetésre a társasággal.

Az eseményhez idén is számos debreceni cég csatlakozott, az EDC Debrecen koordinálásával a vállalatok és a szervezetek a saját munkavállalóiknak szerveztek bringás reggelit vagy uzsonnát. Az eseményt több debreceni vállalkozás támogatta.

Május 17-én egyébként nem csak Debrecenben hirdették a kerékpározás lehetőségét és jótékony hatását, a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az országban több tucat helyszínen várta finomságokkal a két keréken járókat.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában