Természetvédelem

2023.05.10. 15:41

Az ovisoknak csicseregtek a madarak a debreceni villamoson – fotókkal, videóval

A madarakkal ismerkedhettek a gyerekek.

A gyerekek a Nagyállomásnál szálltak fel a Csicsergő villamosra

Forrás: Czinege Melinda

2021. május 10-én először indult el a Csicsergő villamos a debreceni Zöld Munkacsoport javaslatára. A DKV villamosaira ezen a napon beköltözött a természet. A hangszórókból különböző madarak hangját lehetett hallani, míg a kivetítőkön madarak színpompás képeit lehetett megtekinteni. A kezdeményezés nem csak a természetvédelmet, hanem a környezettudatos városi közlekedést is népszerűsítette. A kezdeményezés kapcsán madárodúkat is kihelyeztek a Nagyerdőn. A program nagy sikert aratott, ezért 2022. május 10-én újra élvezhették az utazók a Csicsergő villamost, s ismét volt madárodú-kihelyezés is. 2023-ban immár harmadik alkalommal csicseregnek a debreceni villamosok május 10-én. 

A programhoz kapcsolódóan kora délután a Fenntartható Debrecen Díjat is nyert Homokkerti Pitypang Óvoda óvodásai a Nagyállomásnál kísérőikkel együtt felszálltak az 1-es villamosra, ahol Tóth Máté természetvédelmi mérnök, a Zöld Munkacsoport tagja beszélt a gyerekeknek a madarak fontosságáról.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában