Ballagás

2023.05.05. 15:34

Ágyúdörgések a debreceni Kratochvil középiskolában – elballagtak a végzős kadétok

Jövő héten kezdődik számukra az igazi megmérettetés.

Elballagtak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős növendékei

Forrás: honvédelem.hu

Elballagtak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős növendékei május 5-én, pénteken. A kadétok négy évvel ezelőtt kezdték meg tanulmányaikat, az ország akkor még egyetlen honvéd középiskolájában – olvasható a honvédelem.hu közlésében.

A korábbi esztendők hagyományainak megfelelően idén is az ünnepség részeként leleplezték a dicsőségtáblát, amelyre egy újabb kiválóan teljesített végzős neve került fel. Kiss Péter Roland 12/A osztályos növendék iskolai évei alatt nem csak tanulmányi eredményeivel tűnt ki, hanem példamutatásban és a mindennapok során nyújtott teljesítményével is kiérdemelte a kitüntető címet.

Forrás: honvédelem.hu

A márványtábla leleplezése után három ágyúdörgés verte fel a környék csendjét a ballagók tiszteletére. Ezután a csarnokban vette kezdetét az ünnepi műsor, ahol Kovács István alezredes, a honvéd középiskola igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd az évfolyamzászló átadására is sor került.

Forrás: honvédelem.hu

Az igazgató elismeréseket adott át a végzős évfolyam kiemelkedően teljesített növendékei számára. A rendezvényen Almási-Rab László alezredes, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály vezetője is elköszönt a ballagóktól. A növendékek nevében Szabó Csenge 12/A osztályos végzős növendék elevenítette fel az elmúlt esztendők legemlékezetesebb pillanatait.

A ballagáson a növendékek még gondtalanul együtt ünnepelhettek oktatóikkal, nevelőikkel, szeretteikkel, de még egy nagy megmérettetés előttük áll: hétfőn kezdődik az érettségi, ahol ismét bizonyíthatják, hogy hasznosan töltötték az elmúlt éveket intézményünk falai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában