Jótékonyság

2023.04.13. 14:48

Több száz kilónyi adományt gyűjtött a Gyógyszerésztudományi Kar

A hátrányos családok számára még használható ruhákat és cipőket adtak a debreceni otthon lakói számára.

Forrás: Unideb.hu

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar (DE GYTK) vezetőinek a felhívására húsvétra több száz kilónyi ruhanemű gyűjtöttek össze a kar dolgozói és hallgatói – adta hírül az Unideb.hu.
A húsvéti ruhagyűjtési akció keretében olyan, jó minőségű gyermek- és felnőttruhákat, cipőket adományoztak a felhívásra, amiket rászoruló, hátrányos helyzetű családok még tudnának használni. 
A nyolc zsákot és csaknem féltucatnyi szatyrot megtöltő adományt a debreceni Vécsey utcán működő, 40 férőhelyes Kamilla Családok Átmeneti Otthona lakói kapták meg kedden. 

Az adományt Kósa Dóra, Pető Ágota és Haimhoffer Ádám, a DE GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék fiatal kutatói, tanársegédei juttatták el az otthon lakóinak.

Mivel a Gyógyszerésztudományi Kar fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, az elmúlt években több jótékonysági gyűjtést és programot szerveztünk rászorulóknak. Tavaly például a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület részére gyűjtöttünk ruhaneműket, édességet és egészségnapot is tartottunk a településen. Karácsony előtt pedig játékokat juttattunk el a debreceni Reménysugár Otthonban élő állami gondozott gyerekeknek

 – ismertette Haimhoffer Ádám.
Hozzátette: a debreceni Vécsey utcai Családok Átmeneti Otthonával az együttműködés a tervek szerint folytatódik, a GYTK dolgozói, hallgatói a későbbiekben is szeretnének adományokat gyűjteni az ott élőknek.
HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában