Körkép

2023.04.25. 07:00

Nyitnak vármegyénkben a strandok: a bátrabbak már szombaton csobbanhatnak a medencében

Április végétől fokozatosan megnyílnak Hajdú-Biharban a fürdők.

Ha az időjárás kevésbé lesz is kegyes, a termálvízben biztosan nem fáznak majd szoboszlói strand vendégei

Forrás: Napló-archív

A nyáriasan meleg időjárás egyelőre várat magára, de a Hajdú Online körképéből kiderül, hogy vármegyénkben a strandüzemeltetők már gőzerővel készülnek a látogatókra. A hajdúszoboszlói strand nyitása a hagyományokhoz híven minden évben összefonódik a május elsejével. Mint azt Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa vezérigazgatója portálunknak elmondta, idén kissé korábban nyitja meg kapuit a város strandja, ugyanis április 29-én, szombaton már birtokba vehetik a fürdőzők a medencéket.

Szerettünk volna a látogatóknak kedveskedni, ezért döntöttünk úgy, hogy április utolsó hétvégéjén megnyitunk. Éppen ezért a – szokásokhoz híven – május elseje mellett, április 29-én is ingyen beléphetnek a fürdő területére a szoboszlói lakosok

– fogalmazott. A strand koncertekkel is megfűszerezi nyitónapját, amelyen fellép többek között Dér Heni, Paulina és a Bon-Bon együttes is.

Emeltek a belépőjegyek árán

– Májusban és június első heteiben csökkentett kapacitással működik majd a strand, hiszen a legtöbb medencénk, főleg a hátsó rész – ami a családosoknak és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak a kedvence – nem fog működni ebben az időszakban. Az április 29-ei hétvégén az elöl található 1-es, 2-es medencék, az első gyerekmedence, a hullám- és a pezsgőmedence üzemel majd, később pedig fokozatosan nyitjuk a mediterrán medencét, a hátsó gyerekmedencéket, illetve az úszó- és omegamedencét, legutoljára pedig az aquaparkot – tudtuk meg Czegle-Pinczés Enikőtől. Hozzátette: jegyárak tekintetében a tavalyi évhez képest 25 százalékos emelésre számíthatnak a vendégek, mellyel a megnövekedett energiaárakat, illetve a bérszínvonal növekedését próbálják lefedni.

A kabai strand szintén tartja a hagyományokat, így ha nem is május elsején, de másnap, május másodikán 9 órától birtokba vehetik vendégek. – A fürdő a gyerekmedence kivételével teljes kapacitással fog indulni. A működésünket nem befolyásolják a megnövekedett kiadások, a belépőjegyeink árát február hónaptól emeltük egységesen 500 forinttal – közölte Borbély Alfréd fürdővezető. A berettyóújfalui Bihar Termálliget május elsején nyitja tágabbra kapuit, a kültéri 6 medencéből a termál- és gyógyvizes medencék és a jaccuzzi fog működni, míg a gyermek- és élménymedence tervezett nyitása június elseje. A Nádudvari Termál- és Strandfürdő szolgáltatásai – az időjárás függvényében – május közepétől vehetők igénybe.

A debreceni Aquaticum Strand május 27-től várja a vendégeket, míg a hajdúböszörményi Bocskai Strandra járóknak kicsit többek kell várunk, hogy csobbanhassanak egyet a fürdőben, ugyanis, mint azt Sánta Szabolcs, a fürdő vezetőhelyettese elmondta, a strand terveik szerint június első felében, várhatóan június 9-én fog nyitni, s teljes kapacitással üzemelni. – Áraink tekintetében a múlt évihez képest 20-25 százalékos emelkedés várható, de még nem született vezetőségi döntés ezekről az adatokról – jegyezte meg.

Pálfi-Tóth Zoé

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában