Turisztikai fejlesztés

2023.04.23. 07:00

Készíthetjük a fürdőruhát, hetek kérdése, és csobbanhatunk Berettyóújfalu vadonatúj strandján

A csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés utolsó simításait végzik, a hivatalos megnyitás előtt ismét a helyszínen tettünk bejárást.

Modernebb és szebb is lesz a létesítmény

Forrás: Molnár Péter

Régen várt beruházás érhet a végére a következő időszakban, befejezték ugyanis a berettyóújfalui strand gyógyászati célú fejlesztésének munkálatait. Az átadást 2022 tavaszára tervezték, de az elmúlt időszakban tapasztalható építőipart érintő drágulás, és a szomszédságunkban kitört orosz-ukrán háború hazánkra gyakorolt hatása akadályt gördített az elképzelések elé.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a fejlesztéssel a meglévő fürdőépületet jelentősen átalakították, nagyobb területet hoztak létre, a 2 ezer 170 négyzetméteres fürdőt 2 ezer 870 négyzetméteresre bővítették ki. A főépületben két akadálymentesített szintet építettek, a földszinten megújult wellnessrészleg, öltözőblokkok, úszó- és gyógyvizes medencék, az emeleten gyógyászati rész, nappali szanatórium és tornaterem várja ezután a látogatókat.

 Utóbbi részleg a Gróf Tisza István Kórház külső telephelye lesz.

Elégedettek az eredménnyel

Tavaly augusztusi ottjártunkkor még javában zajlottak a munkálatok a belső terekben, akkor még erősen a fantáziánkra kellett támaszkodni ahhoz, hogy elképzeljük a tervezett terek szépségét. A napokban visszatértünk, hogy megnézzük a készülő beruházás jelenlegi állásást. A helyszínen még ez alkalommal sem köszönthetett bennünket a recepciós munkatárs, viszont már nem kellett gondolkodnunk azon, vajon milyen látvány fogadja majd az ide betérőket. A belső terek immár korszerű strand képét mutatják, így nem csoda, ha azonnal kedvet kaptunk egy kis fürdőzéshez. Erre ugyanakkor még várni kell, bár már nem sokat. A strandbejáráson Vitányi Istvánnal, a térség országgyűlési képviselőjével beszélgettünk, és nyugtázhattuk: minden bizonnyal most utoljára nézhettük meg a víz nélkül tátongó medencék fenekét.

Berettyóújfalu, strand haon
Vitányi István (balról), Halász János országgyűlési képviselő, Zámbori Péter (Bihar Termálliget) és Muraközi István polgármester megtekintette a készülő strandot
Forrás: Molnár Péter

Az országgyűlési képviselő elmondta, a tervek szerint májusban megnyitja kapuit Berettyóújfalu vadonatúj strandja, így már csak hetek kérdése, és csoboghat a víz, a gyógyvíz a felújított vagy épp újonnan kialakított medencékben. 

A gyógyászati részleg gépeit beszerezték, és a medencék csempézése, fugázása is elkészült. A fejlesztés eredményeként a legmodernebb eszközökkel felszerelt intézmény várja majd a vendégeket, valóban egy patinás létesítmény épült a városban

 – részletezte Vitányi István. Arról, hogy valóban mutatós fürdő épült, magunk is meggyőződhettünk, pedig még nem is teljes pompájában láthattuk az új strandot.

Több funkcióval és lehetőséggel

Ennek a beruházásnak minden remény szerint helyi és térségi hatása egyaránt lesz. Kicsivel több mint két éve, a beruházás bejelentésekor Muraközi István polgármester úgy fogalmazott: a strandberuházással Berettyóújfalu felkerül az ország turisztikai térképére. A cél eléréshez azonban még vannak tervek. Vitányi István az áprilisi strandbejáráson kiemelte, bíznak benne, hogy e beruházás lezárásával nem ér véget a strandot érintő fejlesztés. 

A jövőben szeretnénk szállodát építeni az új strandi épület mögötti területen, ez az elképzelés az ide látogatók ellátásához szükséges. Aki nem helyben él, annak biztosítani kell szálláshelyet a kezelés idejére. Persze, emellett turisztikai jelentősége is van a szálloda létrehozásának, hiszen ezzel a helyben elérhető szolgáltatásokat kiterjeszthetnénk 

– hangsúlyozta.

Berettyóújfalu strand haon
A 2 ezer 170 négyzetméteres fürdőt 2 ezer 870 négyzetméteresre bővítették ki
Forrás: Molnár Péter

Ezzel pedig olyan teljes körű szolgáltatást kínálna a bihari város, mely az ország bármely pontjáról, de a még külföldről érkezőknek is kecsegtető lehet a jövőben.

BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában