Energiaválság

2023.04.06. 19:09

Filemon Mihály: 30 százalékot sikerült megtakarítani az energiafogyasztáson

Nyírmártonfalva polgármestere beszámolt az elért eredményről.

Filemon Mihály polgármester

Forrás: Cívishír-archív

A fűtési időszak végéhez közeledve érdemes eredményt vonni: az energiaválság közepette a meghozott intézkedésekkel mennyit sikerült megspórolni Nyírmártonfalván? – tette fel a kérdést a Cívishír Filemon Mihály polgármesternek.

– Mikor tavaly ősszel megtudtuk, mi előtt állunk, összehívtuk az intézményvezetőket, és kidolgoztunk egy takarékossági akciótervet a művelődési házra, az óvodára, az iskolára, a bölcsődére és a polgármesteri hivatalra – kezdte válaszát Nyírmártonfalva polgármestere. – A gyermekintézmények kivételével 18 fokban maximáltuk a hőmérsékletet, továbbá a világítást csak akkor használtuk, ha már nagyon fontos volt, ugyanakkor mindenkitől elvártuk az árammal, a gázzal való takarékoskodást. A takarékossági intézkedések között szerepelt az is, hogy a könyvtár hetente csak két napon működik, a polgármesteri hivatal dolgozói pedig péntekenként home office-ban dolgoznak. Igazából még nem látjuk az intézkedések végét, hiszen nem ért véget a fűtési szezon, de amit kértek tőlünk, azt szerintem maximálisan sikerült hoznunk. 

A korábbi években elfogyasztott energiamennyiséghez képest egy 30 százalékot sikerült megtakarítanunk, de még így is húzós lesz, ha ki kell fizetnünk a számlákat. Nemrég kaptunk egy 1,8 milliós, előtte pedig egy 1,7 milliós számlát. Még nézegetjük, kóstolgatjuk az egyik részletfizetési lehetőséget. Ki tudjuk fizetni, de nem lesz könnyű.

– mondta el a polgármester.

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában