Szépkorú köszöntése

2023.04.25. 12:10

A munka tartja fitten a debreceni szépkorú Julika nénit

Az immár 90 éves Julika néni imádja a tejeskávét és szinte mindenhez kenyeret eszik.

Örömmel fogadta a köszöntést Julika néni, de a meghatottságtól és az emlékek felidézésétől, bizony, elpityeredett

Forrás: Kiss Annamarie

– Ilyen boldogságom régen volt, érezzék otthon magukat – invitált Dutka Gyuláné Julianna, aki április 25-én töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból aznap délelőtt köszöntötte őt debreceni otthonában Hetei József önkormányzati képviselő, valamint Madarász-Nagy Nikolett, a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Ottjártunkkor megtudtuk, Julika néni Alsószentivánban (Fejér vármegye) született, két testvére van, akikkel már gyermekként megtapasztalták, mit is jelent a munka. 

– A községi tanácsnál dolgoztam, majd megismerkedtem az első férjemmel, akivel egy lányunk született, Zsuzsika. 1952-ben házasodtunk össze, néhány év múlva pedig Debrecenbe költöztünk. A debreceni Medicorban kaptam állást, de férjemmel megromlott a viszonyunk, így 1968-ban elváltunk. Később megismertem a második férjemet, Dutka Gyulát, aki vér szerinti lányaként szerette az egyetlen gyermekemet. Sokan ismerték és szerették a kedvesemet, dolgos ember volt, aki sajnos már 30 éve, hogy elment közülünk – fogalmazott.

Debrecen Dutka Gyuláné Julianna idősköszöntés haon
A virágot Hetei József önkormányzati képviselő nyújtotta át
Forrás: Kiss Annamarie

Zöldségest üzemeltettek

A Budai Nagy Antal utcában vettek házat, amiben zöldségboltot is üzemeltettek. Sokan megfordultak náluk, hiszen nagyon szép árujuk volt, alig telt el néhány óra, máris elkelt a termékek 80 százaléka. 

– Szép idők voltak azok, mindig boldogan gondolok vissza, de sajnos voltak negatív történések is az életünkben – idézte fel az ünnepelt. Hozzátette, a lányának 2016-ban volt szeminfarktusa, ami teljesen megváltoztatta az életüket. Zsuzsika egyik szemére azóta teljesen vak, a másikkal is csak foltokat lát, így édesanyjával él, egymást segítik, amiben csak tudják.

Sokat dolgoztam, még most is teszek-veszek, amikor csak tudok, nem hagyom el magam

 – mondta Julika néni, kiemelve: van egy gyermeke, akire vigyáznia kell. Cukorbeteg, de imádja a tejeskávét, és szinte mindenhez kenyeret eszik – ezeket nem tudja megvonni magától. Tévézik, rádió hallgat, szeret tudni az aktuális dolgokról, mi történik a világban. 

A létrára nem mer már felmászni, de letörölget mindent, ami nem túl magas, úgy véli, a munka fitten tart mindannyiunkat.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában