Közlekedés

2023.03.01. 14:24

Így áll most a görbeházi csomópont

Féltávnál tart a kivitelezés, az Építési és Közlekedési Minisztériumnál érdeklődtünk a továbbiakról.

Forrás: Kiss Annamarie

Javában zajlik az M3-M35 autópálya Nyíregyháza-Debrecen és a Debrecen-Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezése Görbeházánál, látványos részénél tart a kivitelezés. A munkálatok még a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. indította el, a feladatokat idén januártól az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át.  

– Az M3-M35 autópályák görbeházi csomópontjának részeként elkészül egy 101 és fél méter felszerkezet hosszúságú, 6 nyílású, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd; összesen 106 méter hosszú út, valamint egy üzemi forduló az M35 autópálya 3+070 km szelvény környezetében lévő földút átvezetéséhez kapcsolódóan – tájékoztatott megkeresésünkre a minisztérium sajtóosztálya. A munkálatokat tavaly februárban kezdte meg a kivitelező, a projekt jelenleg 58 százalékos készültségi szint körül van.  

Az üzemi forduló, valamint az útfejlesztés földmunkái elkészültek, illetve az épülő híd 6 támaszközébe beemelték a vasbeton hídgerendákat. A következő időszakban a jelentősebb munkafolyamatok között szerepel a pályalemez betonozása, valamint a portálszerkezetek, illetve pályaszerkezet építése. A csomópontot várhatóan ez év decemberében helyezik forgalomba. BS

Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában