Jól jár az ovi

2023.03.05. 15:00

Ennyit takarít meg az energiatakarékos kazánokkal a nyíracsádi óvoda

A berendezések jelentősen csökkentik az energiafelhasználást az intézményben.

Pósán Ferencné intézményvezető szerint az új kazánok felére csökkentették a gázfogyasztást az óvodában

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Már január elején üzembe helyezték a helyi óvodában azokat az új, modern, energiatakarékos kazánokat, melyeket egy jólelkű vállalkozó ajánlott fel az intézmény számára. – Az új kazánok felszerelése nemcsak azért volt szükséges, mert a régiek elavultak voltak, hanem mert a mostani energiaválságos helyzetben minden lehetőséget igyekszünk megragadni a takarékosság érdekében. Január végén a tavalyi fogyasztással összehasonlítva már tisztán láttuk a két év fogyasztási különbségét. Idén az új kazánoknak köszönhetően csaknem felére csökkent a havonta felhasznált gáz mennyisége intézményünkben. Mindez úgy, hogy a gyerekek számára is tudtuk biztosítani a megfelelő hőmérsékletet. Mivel az intézményeknek piaci áron kell fizetni az elfogyasztott gázmennyiségért, a számlán nem látszik annyira a változás, de mi tudjuk, hogy az új kazánokkal jelentős összegű rezsidíjat tudtunk megtakarítani az intézménynek – tudtuk meg Pósán Ferencné óvodavezetőtől.

Megújul a játszóudvar is

Nem csak az új kazánoknak örülhetnek az intézmény munkatársai, a gyerekeknek is jut a jóból. Tavasszal ugyanis új játékokat telepítenek az óvoda udvarán. Már csak a jó időt várják, s rögvest hozzálátnak annak a csaknem ötmillió forint értékű udvari játékpark telepítéséhez, melyek darabjai nemrég érkeztek meg az intézménybe. Jelenleg még az óvoda tornatermében pihennek a pályázati támogatásból vásárolt játékok, de mindenki bízik benne, hogy hamarosan a gyerekek is élvezhetik majd a babaházat, a csúszdát, a mászókát, a mozdonyt, a libikókát és a megannyi érdekes udvari játékot. 

Kedves Zilahi Enikő


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában