Gázszolgáltatás

2023.02.24. 12:46

Visszatérhetnek a diákok a debreceni Kinizsi-iskolába

Hamarosan visszatérhetnek az üres tantermekbe a gyerekek

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Gázszivárgás miatt ürült ki az elmúlt két hétre a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola, február 27-től azonban újra saját intézményükben ülhetnek iskolapadba a tanulók – tudta meg pénteken a Haon. Az iskola szülőkhöz intézett közleményéből az is kiderül, hogy a kivitelező már szerdán befejezte a helyreállítási munkálatokat, és végeztek a szakhatóságok engedélyéhez kötött gázórák üzembe helyezésével, a rendszer pedig csütörtök délután óta tesztüzemmódban működik. – Ezidáig minden probléma nélkül megy az épület fűtése, a tantermekben hétfő reggelre elérjük az előírt hőfokot. Ennek értelmében terveink szerint hétfőn a megszokott helyen, a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolában kezdjük meg a jelenléti oktatást – írják.

A Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola közelében lévő gázvezetékből szivárgó gáz miatt az Opus Tigáz Zrt. gázszolgáltató február 8-án elzárta a gázt – tudatta közlésében nemrég a Debreceni Tankerületi Központ. Mint arról korábban beszámoltunk, az intézményvezető február 9. és 10. között rendkívüli szünetet rendelt el, majd a hiba elhárításáig az intézmény tanulóit átmenetileg a Monostorpályi úti tagintézményben, valamint a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában és a Debreceni Bocskai István Általános Iskolában helyezték el.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában