Párthírek

2023.02.02. 11:00

Nem érdemes hasonlítgatni a Civil Fórum szerint

„Az elmúlt napok kínai akkumulátorgyár létesítésével kapcsolatos vitáiban a gyár megvalósítását támogatók rendszeresen hivatkoznak a németországi Arnstadtban megépült CATL akkumulátorgyárra mint olyan zöld projektre, amelyet még a németek is elfogadtak. A Civil Fórum Debrecen Egyesület változatlanul kitart azon célkitűzése mellett, hogy a debreceniek pontos és hiteles tájékoztatást kapjanak, sajnos most már csak a döntést követően” – tájékoztatta portálunkat a Civil Fórum Egyesület közleményében. 

Mint írják: a CATL arnstadti gyárának összehasonlításához az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: Arnstadt lakosságszáma 27 304 fő, míg Debrecené 200 974 fő. A gyár tervezett teljesítménye Arnstadtban 14 Giga Watt óra (gWh), míg a cívisvárosban 40 gWh az első ütemben, a teljes kapacitásban pedig 100 gWh. A foglalkoztatottak száma: 2000 fő a német településen, Debrecenben pedig induláskor kb. 3000 főt, teljes kapacitás mellett pedig 9000 főt foglalkoztatnak majd. Az arnstadti gyár építés értéke: 1.8 milliárd euró, míg a debrecenié 7,3 milliárd euró. 

HBN

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában