Akkumulátorgyár

2023.01.31. 18:08

Papp László: semmilyen szennyezőanyagot, veszélyforrást nem láttunk az arnstadti CATL-gyárban – videóval

A debreceni polgármester és alpolgármester a cég vezérigazgatójával is találkozott Németországban.

Forrás: Facebook / Papp László

A CATL arnstadti gyárát látogatták meg Debrecen vezetői: Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester utazott a német városba, ahol a kínai akkumulátorgyártó vállalat üzeme mellett a türingiai város polgármesterével is egyeztetéseket folytattak január 31-én, emlékeztetett kora esti közleményében a debreceni polgármesteri hivatal.

Mint írták, a debreceni delegációt Jason Chen, a Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) vezérigazgatója, valamint Matthias Zentgraf európai igazgató fogadta. A cég vezetői bemutatták az arnstadti gyárukat, amelyet az elmúlt héten adtak át. A CATL első európai üzeme a Debrecenbe tervezettel azonos technológiával működik. Papp László polgármester a látogatással kapcsolatban kiemelte: az európai zöld átállás mintaprojektjét láthatták.

A gyár a 21. század legmagasabb technológiai színvonalát képviseli. Semmilyen szennyezőanyagot, veszélyforrást nem láttunk, az üzem a német biztonsági és munkavédelmi előírások maximális betartása mellett működik

 – fogalmazott a városvezető.

Arnstadtban a város polgármesterével, Frank Spillinggel is találkoztak Debrecen vezetői. A CATL beruházásának politikai hátteréről Papp László elmondta: Európa nyugati felében gőzerővel dolgoznak azon, hogy az akkumulátorgyártó kapacitások jelentős mértékben növekedjenek.

Európa a jövőjét meghatározó zöld megújulás tekintetében egyértelműen az akkumulátorgyártásra épít. Nem véletlen, hogy a német politikusok – a baloldali, zöldpárti politikusok is – egyöntetűen mintaprojektként tekintenek a CATL arnstadti üzemére

 – fűzte hozzá Papp László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában