Németországi látogatás

2023.01.30. 20:26

A CATL arnstadti gyárába utazik Papp László és Barcsa Lajos

Közös fotóval jelentkeztek be a müncheni reptérről.

Forrás: Facebook / Papp László

Mint megírtuk, múlt csütörtökön Arnstadtban adták át a kínai CATL akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét. Ezt a gyárat nézi meg személyesen nemsokára Papp László és Barcsa Lajos, akik közösségi oldalukon jelentkeztek be hétfőn egy-egy közös képpel. 

Megnézzük Németország zöld átállásának mintaberuházását

 – írta posztjához a debreceni polgármester.

Az alpolgármester bejegyzéséből kiderül, a müncheni reptérre érkeztek meg a délutáni órákban, az arnstadti CATL-üzemet pedig kedden keresik majd fel.

Ahogy arra a csütörtöki átadásról szóló MTI-beszámoló felhívta a figyelmet:

a volt NDK területén fekvő Türingia tartományban 1,8 milliárd eurós beruházással épített gyár éves termelési kapacitása 14 gigawatt, ami nagyjából 350 ezer elektromos meghajtású személyautónak elegendő akkumulátort jelent.

Bodo Ramelow tartományi miniszterelnök a CATL Debrecenbe tervezett, jóval nagyobb kapacitású üzemével kapcsolatban az ünnepségen a magyar közmédiának elmondta: a kereslet várható lendületes növekedése alapján nagyon helyesnek tartja, hogy a kínai cég Türingia után „partnerországukban, Magyarországon” is megjelenik, és még nagyobb beruházást hajt végre. Mindez nem „versengés egymással, hanem erősödés együtt” - húzta alá a kormányfő.

Hozzátette: a CATL arnstadti gyárát úgy építették meg, hogy „nem történhet vegyi szennyeződés” a környezetében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában