Testületi ülés

2023.01.25. 19:08

Több témát is tárgyalnak a hajdúböszörményi képviselők

Három napirendi pontot már biztosan tárgyalnak.

Az intézmény alapkövét tavaly júniusban rakták le

Fent a tető a hajdúböszörményi bölcsődén

Már túl van a felén a hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda Dobó István utcai telephelyén épülő bölcsőde kivitelezése – derül ki a város képviselő-testületének január 26-i ülésének egyik előterjesztéséből. A fejlesztés eredményeként egy magastetős, részben emeletes intézményt alakítanak ki, amelyben egy csoportban, 11 gyermek gondozását fogják majd ellátni, a majdani intézmény alapkövét júniusban rakták le.

A csütörtöki ülésre előterjesztett információk szerint, a teljes tetőszerkezet már elkészült, jelenleg az épületgépészeti szerelvények, valamint a villamosenergia-hálózat kialakítása van folyamatban. A munkálatokkal várhatóan február végére lesz kész a kivitelező.

Egy kiszolgálóépülettel bővülhet idén a hajdúböszörményi Fürdőkert

Mintegy nettó 80 millió forintot nyert korábban Hajdúböszörmény önkormányzata a Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőpark fejlesztésére. A projekt célja a helyi és térségi turizmus fejlesztése, a szabadidőközpont rendezvény funkcióinak erősítése a beruházás során. A város képviselő-testületének január 26-i ülésére előterjesztett beszámolóban részletezettek alapján, egy 135 négyzetméter alapterületű kiszolgálóépületet alakítanak ki a területen. Ebben helyet kapnak férfi és női mosdók, zuhanyzók, kazánház és tároló. A megközelítéséhez pedig összesen 418 négyzetméternyi járda, út készül térkőborítással. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás elbírálása van jelenleg folyamatban. 

Várakozóhelyeket jelölnek ki a buszoknak Hajdúböszörményben

Lakossági panaszok megelőzése, kezelése érdekében jelöl ki több közterületi várakozóhelyet autóbuszok számára a hajdúböszörményi önkormányzat. A város képviselő-testülete január 26-i ülésén tárgyalja az önkormányzat gépjármű-várakozóhelyek biztosításáról szóló rendeletének módosítását.  

Elfogadása esetén a Kálvin tér, a Bocskai téri református templom előtti várakozóhelyek, a Vásár téri térköves várakozóhelyek, a Baross Gábor tér vasútállomás előtti szakasza, a Temető tér előtti zúzottköves részen, továbbá a Vasúti pályaudvar előtti területet és a rakodó területének egy részét, a Kinizsi Pál utca Nagév Kft. és Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft közötti területen, a Muraköz tér Uzsok tér felőli részén, valamint a bodaszőlői buszfordulóban jelölnek ki autóbuszok számára várakozási helyeket. 

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában