Ételmentés

2023.01.21. 12:49

Jótékonysági főzést szerveznek a debreceni rászorulók részére

Az Alternatív Közösségek Egyesület tagjai január 28-án szombat déltől két helyi piacon az eladásra már nem szánt, de emberi fogyasztásra még alkalmas zöldségek és gyümölcsök „mentésében” segédkezik, melyekből debreceni rászorulók részére főznek és szállítanak ki meleg ételt. Az alapanyagok válogatásához, feldolgozásához és az étel elkészítéséhez minden érdeklődőt szívesen látnak.
Az egyesület Facebook-eseményében részletesen leírják, miként tervezik a jótékonysági főzés lebonyolítását: Debrecenben található két nagyobb piacot veszik első körben célba, a Fórum melletti Nagypiacot és a Malompark melletti Kispiacot. Két csapat párhuzamosan járja végig a két helyszínt árusról árusra a megmaradt zöldségek és gyümölcsök begyűjtése céljából. Az összegyűlt alapanyagokat a Baross utcai központba szállítják, ahol átválogatják és előkészítik, majd végül megfőzik a piacról elhozott nyersanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában