Megemlékezés

2023.01.10. 15:07

Iskolájuk névadója előtt tisztelegtek a földesiek

Karácsony Sándor munkáját az egyik legnehezebb, legnemesebb, és legfelelősségteljesebb emberi tevékenységen keresztül akarta elérni: a neveléssel, az oktatással.

Forrás: Péter Imre

A XX. századi magyar neveléstudomány kiemelkedő személyiségének Földeshez való kötődésére, a ma is aktuális pedagógiai gondolataira, a magyar nevelés és művelődés újraformálásáért vívott emberöltőnyi küzdelmére születésnapján szülőfalujában emlékeztek. A Karácsony Sándor Közösségi Ház előterében lévő domborművénél január tizedikén a nagyközségi önkormányzat, a Karácsony Sándor Művelődési Társaság és a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és AMI iskolagyűlésen emlékezett. Balázsi Erzsébet megbízott intézményvezető idézte fel a 132 éve született tudósprofesszor életútját, közéleti és pedagógiai munkásságát. Az iskola tanulóinak ajánlotta Karácsony Sándor Leckék a leckéről című munkáját, a tanulással kapcsolatosan abban megfogalmazott egykori intelmeket, a tanulás máig érvényes mester fogásait. 

Péter Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában