A vízszolgáltatás már helyreállt

2023.01.13. 14:10

Csak a feltárások után kezdhetik meg a Rakovszky utca javítását

Ha az időjárás kegyes lesz, jövőhét végére feltárhatják a javítani való munkákat a Rakovszky Dániel utcán.

Forrás: Napló-archív

– Csütörtök este 20 óra 20 percre helyreállt a vízszolgáltatás a Rakovszky Dániel utcán, az esti, legnagyobb vízfelhasználási időszakra minden a helyére került – tudta meg a Haon Gorján Ferenctől, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatójától. Vízelfolyás és útrepedés miatt zárták le Debrecenben a forgalmas Rakovszky Dániel utcájának két sávját tegnap délelőtt, majd ahogy hírt adtunk róla: beomlott egy BMW alatt az aszfalt

– A beszakadt úttest következtében egy nagy átmérőjű csatorna sérült, de emellett az egyébként még üzemképes rendszerelemek is megsérülhettek, melyeket fel kell tárni, és ha vannak hibák azokat sürgősen ki kell javítani. Csak ezután indulhatnak be az útépítési munkafolyamatok – hangsúlyozta. Gorján Ferenc kiemelte, az elkövetkezendő napok vizsgálatai alatt meg kell nézni milyenfajta károk keletkeztek.

– Alaposnak kell lenni, és ha az időjárás is engedi, jövő hét végén, a csatornafeltárás elkészülhet. A megsérült vezeték közel 70 éves, és ennek okán is, minden egyes útfelújítás alkalmával szükséges, hogy hozzájáruljunk a munkálatokhoz, hiszen kockázatos lehet bármilyen rekonstrukció – fogalmazott. Mint megtudtuk, Debrecennek az ivóvíz hálózata ezer kilométer hosszú cső, melynek mintegy 140 kilométeres szakasza kilencven évesnél idősebb. Gorján Ferenc elmondta, tavaly vízműves hiba 5033 esetben történt, ebből 2870 ivóvizes, aminél 1404 alkalommal kellett burkolatot bontani. 

A Magyar Közút a Haon érdeklődésére azt közölte, a 4-es főút Rakovszky utcai szakaszán a legutóbbi forgalomszámlálási adataik alapján naponta 22556 egységjármű haladt át. 

ND

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában