Felsőoktatás

2022.11.16. 11:10

Új ösztöndíj-lehetőség a Debreceni Egyetemen

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A Debreceni Egyetem ösztöndíjjal támogatja az országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket elért középiskolás diákokat a felsőfokú tanulmányaik megkezdésében.

Mint azt prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szerdán sajtótájékoztatón ismertette: az új ösztönző rendszerrel a legtehetségesebb diákok számára szeretnék vonzóvá tenni az egyetemet. – Az új lehetőség azokat a tehetséges fiatalokat szolgálja, akiket minden egyetem szeretne a hallgatói közt tudni. A kancellár felhívta a figyelmet arra is, hogy a diákok mellett a középiskolákat is motiválni kívánják, ezért a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány 5-5 millió forintot oszt ki azon intézmények között, amelyekből a legtöbb hallgató nyer felvételt az egyetemre, illetve ahol a legnagyobb növekedést érik el az adott tanévben.

– Ez az ösztöndíj várhatóan arra buzdítja majd a diákokat, hogy aktívak és ambiciózusak legyenek, és bátran induljanak tanulmányi versenyeken – emelte ki prof. dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az ösztöndíj nemcsak a gimnazistákra, hanem a szakképzésben tanulókra is vonatkozik, elnyerését pedig olyan tanulmányi versenyek segíthetik, amelyek az összes műveltségi területet lefedik. – Az a célunk, hogy a tanulók a középiskolai éveik alatt minden területtel behatóbban foglalkozzanak – hangsúlyozta dr. Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.

BV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában