Közlekedés

2022.11.14. 09:08

Új Cívis InterRégió vonatokat hoz Debrecenbe a MÁV most bejelentett változáscsomagja

A Debrecen és Budapest közötti vonatok üzemideje is bővül.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

December 11-én, vasárnap lép hatályba a MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. A főbb újdonságok az észak-pesti elővárosi térséget érintik, de azért Hajdú-Biharban is lesz néhány változás.

A közlemény szerint a Nyugati pályaudvar és Debrecen között (100-as vonal) új Cívis InterRégió vonatok közlekednek óránként, modern FLIRT motorvonatokkal.

A vonatok a Nyugati pályaudvar és Cegléd között csak Zuglón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg, Ceglédtől Debrecenig pedig minden állomáson és megállóhelyen.

Mint arra felhívják a figyelmet, a távolsági közlekedésben az utasszámok növekednek, és egyre nagyobb igény van arra, hogy a szokásos este 6-7 óra körüli utolsó vonatoknál később is haza lehessen jutni a vidéki nagyvárosokból Budapestre vagy a szomszédos nagyvárosba, illetve fordítva.

Emiatt az őszi Budapest—Szeged közötti InterCity-üzemidőbővítést a menetrendváltástól újabbak követik. A főváros és Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger között, valamint a Balaton felé is meghosszabbodik az üzemidő.

További részletek a kapcsolódó közleményben olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában