Közlekedés

2022.11.04. 13:11

Módosul a menetrend néhány Hajdú-Bihar megyei vasútvonalon

Pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

A Püspökladány-Biharkeresztes vonalon november 6-ig a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek pályakarbantartási munkák miatt – adta hírül a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Fontos változások:

  • A 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi gyorsvonatpár nem közlekedik.  
  • Az 406-os és a 407-es számú Corona nemzetközi InterCity vonat Nyírábrányon át, kerülő útirányon közlekedik.
  • A 146-os és 143-as számú Transilvania EuroCity vonat Nyírábrányon át, kerülő útirányon közlekedik a Szamos EuroCity vonatrészével együtt. 
  • A 367-es számú Hargita IC határátlépő utasai a Nyugati pályaudvar és Püspökladány között a 34-es számú Latorca IC vonaton a részükre biztosított helyeken utazhatnak. Püspökladány-Nagyvárad között pótlóbusz közlekedik, Nagyváradtól Brassóig pedig a román vasút által biztosított vonat. A 366-os számú Hargita IC határátlépő utasai Püspökladány és Budapest között az 568-as számú Tokaj IC vonattal utazhatnak. 
  • A 369/368, 365/364-es számú nemzetközi személyvonatok nem közlekednek.
  • A vágányzár miatt a Debrecen-Nagyvárad-Debrecen közötti 6812 és 6811-es számú nemzetközi személyvonat csak belföldön, Debrecen-Nyírábrány között közlekedik.

A munkanapokon Nyírábrányból Debrecenbe 6:49-kor induló 6827-es számú vonat helyett a 12406-os számú Corona InterCity vonat közlekedik, Nyírábrány-Debrecen-Püspökladány között felár megfizetése nélkül igénybe vehető.

November 7-től újraindul a vonatforgalom, azonban a pályafelújítás fázisaihoz igazodva 2023 nyaráig korlátozásokra lehet számítani, melyekről időben tájékoztatást fog adni a vasúttársaság – ígérték.

November 7-től december 10-ig a Békéscsaba−Lőkösháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Püspökladány−Biharkeresztes vonalon a 346-os és 347-es számú Dacia nemzetközi vonat módosított menetrend szerint – Biharkeresztesen át – kerülő úton közlekedik, a 404-es és 405-ös számú Corvin nemzetközi vonatokkal egyesítve.

November 9-től 30-ig a román vasúton végzett pályakarbantartási munkák miatt a Püspökladány-Biharkeresztes-Nagyvárad viszonylaton egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Biharkeresztesről 11:35-kor induló 364-es számú és a Püspökladányból 13:13-kor induló 365-ös számú nemzetközi személyvonat csak belföldi forgalomban közlekedik.

A Debrecen-Nagykereki vonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Nagykereki között november 10-ig valamennyi, majd november 11-től december 10-ig egyes vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

A Debrecen-Füzesabony vonalon december 10-ig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

A pályafelújítás fázisaihoz igazodva a december 11-i menetrendváltást követően is korlátozásokra lehet számítani. Erről szintén további tájékoztatást ígért a vasúttársaság.

A 346-os és 347-es számú Dacia nemzetközi gyorsvonat kerülő úton, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

További információ a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában