Születésnapot ünnepel

2022.10.21. 13:03

Szerelem volt első látásra, 70 évig élt feleségével János bácsi

A 95 éves debreceni lakost pénteken köszöntötték az önkormányzat munkatársai.

Forrás: Molnár Péter

– Imádtam a katonaságot, testvérként kezeltük egymást a kollégákkal – emelte ki Besenyei János, aki kilencvenötödik életévét töltötte be pénteken. Nagyon meghatódott, amikor Fodor Levente önkormányzati képviselő és Madarász-Nagy Nikolett, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa átnyújtotta számára a csokrot és az oklevelet. A hallása már nem a régi, viszont a hangos szót megérti, ottjártunkkor félmosollyal az arcán megjegyezte: a női hangot nagyon szereti, így azt hamarabb meghallja és megérti. 

Forrás: Molnár Péter

Mint megtudtuk, Jászapátiban született, 1942-ben vonult be katonának, onnantól kezdve pedig a cívisvárosban él, így Debrecen jelenti számára az otthont. Feleségével 70 évig éltek együtt, három lányuk született, jelenleg fiú unokája, Csaba gondozza. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az ünnepelt hogyan ismerkedett meg néhai feleségével, aki 4 éve, kilencvenéves korában hunyt el. Kiderült, kettejük közös története nem akármilyen, nem egy harcot kellett megvívniuk egymásért, de nem ismertek lehetetlent, ugyanis első látásra szerelembe estek.

Nem bánt meg semmit

János bácsi, amikor megismerte feleségét, jegyben járt egy lánnyal, már tervezeték az esküvőt, amikor a vonaton megpillantotta leendő feleségét. 

Gyönyörű asszony volt, amikor megláttam, minden más megsemmisült. Csak egy valami érdekelt, hogy megismerjem közelebbről, mindent megtudjak a múltjáról, jelenéről, és csak arra vágytam, hogy részese legyek a jövőjének

 – fogalmazott. Hozzátette: kilencvenöt év hosszú idő, ami alatt rengeteg mindent megélt, de semmin nem változtatna. Ha újrakezdhetné, akkor is a honvédséget erősítené és leszólítaná a vonaton örök szerelmét, néhai kedvesét. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában