Középcsatárként is rúgta a bőrt

2022.10.21. 15:33

Soha nem ivott és nem is dohányzott – talán ez a debreceni szépkorú hosszú életének titka

A most 90 éves Vágó István nagy világjáró hírében áll, csaknem huszonötször fordult meg Amerikában.

Forrás: Kiss Annamarie

– Egy szempillantás alatt eltelt a mögöttem álló kilencven év, mondhatni röpke kilenc évnek éreztem – fogalmazott a Haon érdeklődésére Vágó István, aki eseménydús életet élt, s akit csütörtökön köszöntött otthonában Piros Zoltán önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa. 

Pista bácsi bejárta a világot, ha nem dolgozott, akkor repülőgépre ült, és meg sem állt Amerikáig. Bárki számára óriási örömöt jelent, ha elutazhat a Maldív-szigetekre, Brazíliába vagy netán Ausztráliába. Nos, Pista bácsi nem panaszkodhat, ugyanis az utóbb felsorolt helyeken többször is megfordult. Ma már egyedül él debreceni otthonában, ugyanis huszonöt éve elvesztette feleségét, aki egyébként nyírbátori származású volt, éppúgy, mint Pista bácsi. Két fiuk született, akik autószerelőként dolgoznak, és mint a beszélgetésből kiderült, öt unokával ajándékozták meg szüleiket.

 

Fotós: Kiss Annamarie

89 évesen a Balatonon

– Rúgtam a bőrt, visszasírom a csodás pillanatokat – fogalmazott, hozzátéve: a DVSC tartalékcsapatának is a tagja volt, majd átment az Építők csapatához. A mérkőzéseken középcsatárként csillogtatta meg a tudását, ráadásul még a DVSC Öregfiúk csapatában is játszott. 

Mint elmondta, soha nem gondolta volna, hogy ilyen szép kort megél, ugyanis szülei fiatalon elmentek, édesanyja negyvennyolc, apja ötvenkettő volt, amikor meghalt. Felmenői között is alig voltak olyanok, akik a 80 éves korukat megélték. De persze örül, hogy kilencvenévesen ilyen jól tartja magát. Úgy véli, talán azért is lehet köztünk, mert soha nem dohányzott, nem ivott alkoholt. 

Forrás: Kiss Annamarie

Unokái távol élnek tőle, többnyire telefonon tartják a kapcsolatot, ketten Skóciában, hárman Németországban találták meg a számításaikat. Az ünnepelt mindent megcsinál a ház körül, sőt, a mai napig vezeti az autóját, boldogan osztotta meg velünk: még két évig biztosan vezethet. Idén még a Balatonra is elutazott, kihasználta a jó időt és a magyar tenger adta lehetőségeket. Kiemelte, panaszra nincs oka, csak azért pörgetné vissza az idő kerekét, hogy újraélje a legszebb pillanatokat. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában