DVSC

2022.10.25. 09:00

Nem tudnak a kézisek egyszerre bérleti díjat és rezsiszámlát is fizetni

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok ingyenes hasznosításba adásáról is döntenek a debreceni közgyűlésen.

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A Hódos Imre Rendezvénycsarnoknak a DVSC Kézilabda Kft. részére történő ingyenes hasznosításba adásáról is szavaz a debreceni közgyűlés csütörtökön. A közgyűlés az ingatlant bérbeadásra jelölte ki 2020. december 1-től határozatlan időre. A hasznosítás módjaként versengő ajánlatkérést határozott meg és az ingatlan induló bérleti díját 3 millió 300 ezer 621 forint + áfa összegben jelölte meg. 

A bérbeadás feltételeként meghatározta – egyebek mellett –, hogy a bérlő a bérleti díjat 2021. évtől kezdődően évente két részletben, április 15-ig és december 15-ig köteles megfizetni. A versengő ajánlatkérés nyertesével, a DVSC Kézilabda Kft.-vel bérleti szerződést kötött 2020. december 7-én. 

A kft. most kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben jelezte, hogy a megnövekedett közüzemi díjak miatt 2022. szeptember 1-től a bérleti díj elengedése mellett tudja csak biztosítani az ingatlan zavartalan működését. Ennek alapján az előterjesztő, Papp László polgármester javasolja a bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését 2022. december 31.-vel, valamint 2023. január 1-től egy év határozott időtartamra szóló ingyenes hasznosításba adását. 

Utóbbiról szóló szerződésnek tartalmaznia kell, hogy az önkormányzat legfeljebb évi 10 nap időtartamban fenntartja a jogát arra, hogy az ingatlanból az önkormányzat és a polgármesteri hivatal különböző helyi közösségi rendezvények megtartásához szükséges helyiségeket és a kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket a rezsiköltség megfizetése mellett ingyenesen használhassa. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában