Biztonságosabb közlekedés

2022.10.26. 12:44

Mutatós fejlesztést adtak át az Akadémiakertben, megtudtuk, mi szépül legközelebb

Ideális helyszín egy hétvégi piknikre.

Forrás: Molnár Péter

Elkészült a Karinthy Frigyes utcán a díszburkolattal ellátott járdaszakasz a Tankó Béla és a Kaffka Margit utcák között. Erről Katona Erzsébet sajtótájékoztatón számolt be szerda délelőtt a helyszínen.

Forrás: Molnár Péter

A körzet önkormányzati képviselője elmondta, a mintegy 220 méter hosszú, két méter széles útszakaszt a környékbeliek sokkal inkább sétánynak nevezik, mivel ligetes környezetben helyezkedik el.

Korábban már piknikasztalokat és padokat, szelektív hulladékgyűjtőt és kerékpártárolókat helyeztünk el, így ideális pihenőhely az errefelé gyakran babakocsival sétáló szülők, nagyszülők, a kutyát sétáltató lakók és a kerékpárosok számára.

A terület több mint tíz éve lakott, de mindeddig járda nem épült ki. Ezért nagyon fontos volt számunkra, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni a lakók, és ne az úttesten, az autók között kelljen haladniuk – mondta a képviselő. Tudatta, a beruházás 18 és fél millió forintból valósult meg, teljes mértékben önkormányzati forrásból.

Katona Erzsébettől a Haon megtudta, a körzetben a következő fejlesztés a Szabó Lőrinc utcán közlekedő 14-es autóbusz Bán Imre utcánál található megálló peronjának helyreállítása lesz. Erre hatmillió forintot különített el a város, és még idén elkészülnek a munkálatokkal. 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában