Szabadság!

2022.10.23. 18:56

Míg másokat behajtottak, egyesek szárnyra keltek a Hortobágyon

A Madárparkban is nagy ünnep volt szombaton.

Forrás: Facebook / Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány

Ahogy arról korábban írtunk, több ezren érkeztek faluhelyről, nagyvárosból, községből szombaton Hortobágyra arra várva, hogy a pásztorok, gulyások, jószágok és fogatok felsorakozzanak az idén 189 éves Kilenclyukú hídon a Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnepen. A hagyományokhoz híven a pásztorok ekkor hajtják be a legelőkről a jószágokat a téli szálláshelyükre. A kora délutáni felvonulásig megcsodálhatták az érdeklődők a délelőtt leleplezett daruszoborcsoportot, Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész alkotását a nemzeti park látogatóközpontja előtt.

Ugyanakkor nem csak a pásztorok és jószágaik számára telt ünnepi hangulatban a szombati nap, a hortobágyi madárkórház kapui mögött is nagy eseményeknek lehettek szemtanúi az érdeklődők. A szárnyasok menedékhelyéről ugyanis gyógyult hollók, barna rétihéják és egerészölyvek nyerték vissza hőn áhított szabadságukat – számolt be Facebook-oldalán a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában