Útfejlesztés

2022.10.19. 11:54

Elindulni és hazaérni is jobb a Kassai út egy részén: újabb, 360 méteres szakaszt aszfaltoztak

Tasó László szerint az elmúlt évtizedben Debrecen látványosan megújult közlekedési szempontból.

Forrás: Kiss Annamarie

A Kassai út mögötti szervizúton a közelmúltban két ütemben történt fejlesztés, a részletekről szerdán Becsky István önkormányzati képviselő számolt be a helyszínen.

Forrás: Kiss Annamarie

– Ezen a szakaszon két ütemben történt fejlesztés: 11 millió forintból tavaly a Kassai út és a Kemény Zsigmond utca közötti rész újult meg önkormányzati forrásból, míg idén szeptemberben a Kassai út 91. és 121. szám között korszerűsítették a belső utat 360 méter hosszúságban, 5 méter szélességben. A körzetben párhuzamosan több ilyen jellegű felújítás van folyamatban, köztük a Diadal és a Kard utca, az Acsádi út, valamint a legjelentősebb beruházás, a Sámsoni út négysávosítása – részletezte a képviselő.

Becsky István önkormányzati képviselő (balról) és Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Az elmúlt évtizedben Debrecen látványosan megújult közlekedési szempontból, emellett települések közötti összekötő utak is megépültek – emlékeztetett Tasó László honatya. Elmondta, hogy tavaly ősszel indult és már 11 út újult meg az aszfaltozási programnak köszönhetően. Kiemelte, ezek a felújítások időtállók, legalább tíz évig biztosítják a komfortos közlekedést, ami nagyon jó eredmény abban a tekintetben, hogy megyei jogú városként Debrecennek igen fejlett úthálózata van. Megjegyezte, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére folytatódik a 471-es út fejlesztése, ahogy a tervezése annak a munkának is, ami a Kassai úti csomóponttal befejezetté tenné a felújítási programot. – Készül a Debrecentől Nyíregyháza felé tartó vasútvonal fejlesztése is, melynek része lesz a Kassai utat elérő átkelő szakasz, és ahonnan aluljáróval közelíthetjük majd meg a csomópontot. A tervek remélhetően jövőre elkészülnek. És ha a források megnyílnak, és 2027 végére befejeződhet a program – fejtette ki. Hangsúlyozta: a közlekedési program kulcsfontosságú, mert minden ott kezdődik, hogy el kell indulni valahová, majd haza is kell érkezni, ennek a biztonságát pedig bel- és külterületen egyaránt garantálni kell.

 SZD

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában