Nosztalgiáztak az öregdiákok

2022.09.17. 17:35

Ötvenéves osztálytalálkozó Körösszegapátiban

Fél évszázada búcsúztak el alma materüktől.

Forrás: Vmirjáncki József

1972-ben 28 diák végzett a nyolcadik évfolyamon Körösszegapátiban, az egykori osztálytársak Vad Erzsébet tanár és Kiss Ilona óvodapedagógus szervezésének köszönhetően ötven év után találkoztak a napokban.

Forrás: Vmirjáncki József

Az alma mater falai között 14 diák és négy egykori tanár nosztalgiázott, és Szabó Sándorné tanárnő, volt osztályfőnök köszöntötte az öregdiákokat. A találkozón akadt, aki csak a mára megsárgult osztálytablóval a kezében ismerte fel egykori osztálytársait. A megjelentek gyertyát gyújtottak az élők sorából eltávozott tanárok és diáktársak emlékére, később az elmúlt esztendők történeteit osztották meg egymással, és felidézték a régi, közös emlékeket is, az emlékezetes órákat, a délutáni szabadidős foglalkozásokat, a sportvetélkedőket, a kulturális bemutatókat, és a híres néptánccsoportjuk szerepléseit.

Forrás: Vmirjáncki József

Azok a volt diákok, akik régen nem voltak Körösszegapátiban, most elismeréssel beszéltek a településen történt változásokról, különösen az iskola megújulásáról. Amikor pedig búcsúzásra került sor, megállapodtak abban, hogy nem fog eltelni sok idő az újabb találkozásig.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában