Vegyes minőségű sétautak

2022.09.08. 18:06

Bokarándító helyenként a körúti járda, szükség esetén javítani fogják

A beavatkozások célja a gyalogos közlekedés minőségének és biztonságának javítása, valamint a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele.

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem főépülete és a klinikai központ főépülete között helyenként rossz állapotban van a járda a Nagyerdei körúton. Emiatt a Haon arról kért tájékoztatást a debreceni polgármesteri hivataltól, hogy van-e lehetőség, terv felújíttatni a járdát a szükséges helyeken. 

Forrás: Molnár Péter

Megkérdeztük azt is, hogy ha igen, akkor mikor kezdődhet a munka, mennyibe kerül, és milyen lesz a járda. Emellett megtudakoltuk: szükséges-e esetleg máshol is felújítani a körút járdáit, úttestrészeit, s ha igen, akkor mennyiért és milyen formában?

Az önkormányzat válasza elöljáróban arra emlékeztetett, hogy Debrecenben több száz kilométernyi járdaszakasz található, melynek túlnyomó többsége akár 30–50 éves is lehet. A megépítésük óta eltelt idő alatt a járdaszakaszok felülete több helyen elöregedett, lokálisan megsüllyedt, keresztrepedések alakultak ki rajtuk.

„Önkormányzatunk – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is ütemezetten végeztet lokális és nagy felületeket érintő járdajavítási munkálatokat. A beavatkozások célja a gyalogos közlekedés minőségének és biztonságának javítása, valamint a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele. A 2022. évi járdajavítások során megközelítőleg 60 helyszínen, elsősorban nagyobb forgalmú helyeken végeztetünk lokális, illetve nagyfelületű járdajavítást, bruttó 159 millió Ft értékben, önkormányzati saját forrásból” – ismertette a polgármesteri hivatal.

Forrás: Molnár Péter

Mint megtudtuk, ilyen javítási munkák többek között a Hortobágy, a Karinthy utcában, a Gázvezeték, a Szabó Lőrinc, a Szent Anna, a Lázár és a Derék utcában, valamint a Szoboszlói úton lesznek. A kérdésben említett járdaszakasz vonatkozásában indokoltság esetén lokális javításokat végeztetnek a biztonságos közlekedés biztosítása érdekében.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában