Közgyűlés

2022.08.05. 15:38

Hamarosan indulhat a kabai bölcsődefejlesztés

Amint a forrásráemelés megérkezik, hatályba lép a vállalkozási szerződés.

Fotó: Shutterstock

Munkaterv szerinti ülését tartotta Kaba képviselő-testülete csütörtökön. A napirendi pontok között szerepelt a legutóbbi tanácskozás óta történtek beszámolója, rendeletek módosítása, valamint ingatlanértékesítésekkel kapcsolatos teendők megtárgyalása is.

Szegi Emma polgármester a bölcsőde építésével kapcsolatban arról tájékoztatta a megjelent képviselőket, hogy a kivitelezővel a szerződést megkötötték, ami akkor lép hatályba, amint rendelkezésre áll a szükséges többlettámogatás, ez várhatóan a közeljövőben megtörténhet.

– Másik pályázatnál is várakozó állásban vagyunk még: a Szilágyi doktor-féle ház és a régi rendőrség épületének energetikai korszerűsítésére nyertünk korábban támogatást. Ezekhez kapcsolódóan van bent egy másik pályázatunk is az Élhető települések felhívásra, amelyből ezen épületek belső részét fejlesztenénk. Célszerű lenne, ha a két beruházás párhuzamosan tudna majd futni egymásra épülve, a pályázatoknak megfelelő lehatárolással – fogalmazott a polgármester. Előbbi többek között a helyi néptáncegyüttes próbatermévé válna, míg utóbbiban helytörténeti gyűjteményt rendeznének be.

A képviselők a továbbiakban megtárgyalták és elfogadták a polgármesteri hivatal tavalyi évre vonatkozó beszámolóját, a rászorulók részére nyújtható támogatásokhoz kapcsolódó rendelet módosítását. Tárgyalták egy önkormányzati ingatlan és egy ingatlanrész értékesítését, meghatározták a szociális konyha nyersanyag- és rezsinormáit, valamint kiemelt fejlesztési területté nyilvánítottak három, fejleszteni kívánt külterületi úthoz kapcsolódó területet.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában