Fotók

2022.08.13. 09:02

Fülön csíptünk egy Hadházi úton lakomázó vaddisznócsaládot

Fotóriporterünk szombat hajnalban botlott bele a hívatlanul megjelent párosujjú patásokba.

Forrás: Czinege Melinda

Az elmúlt hónapok során többször is hírt adtunk arról, hogy a Nagyerdő lakott területein időről időre vaddisznók bukkannak fel, jelenlétükkel frászt hozva az arra járókra. Főként éjjel merészkednek elő, nyomaik olykor az ápolt zöldterületek felforgatásában is megmutatkoznak. 

 

Köztudott, hogy ahol kis csíkosok vacsoráznak, ott óvakodni kell, hiszen minden bizonnyal a közelben ólálkodik a mamájuk is. Fotóriporterünk ennek ellenére megőrizte hidegvérét, és szombat hajnalban a Hadházi úton élelmet kereső vaddisznócsaládot csak néhány fotó elkattintása után hagyta magára. 

Forrás: Czinege Melinda

Egy korábban nyilatkozó szakértő szerint a vaddisznók hozzászoknak az emberhez, ezért is érzékeli jobban jelenlétüket a lakosság. Augusztus elején írtunk arról, hogy a probléma megszüntetése érdekében a rendőrség engedélyt adott ki az állatok elejtésére. Az állomány gyérítésével kettős győzelem várható: az állatok így nem kényszerülnek majd rá, hogy elhagyják természetes élőhelyüket, és az emberre sem fognak többé veszélyt jelenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában