Videóval

2022.07.13. 10:49

Nem semmi! Vaddisznók grasszáltak az Aquaticumnál - videóval

Vajon éjszakai fűrdőzésre indulhattak?

Az utóbbi időben egyre többen találkoznak vaddisznókkal a Nagyerdőn. Most egy olyan videó került fel a Facebookra, melyen az látható, hogy az állatok a Pallagi út és a Nagyerdei körút csomópontjában található körforgalom gyepét túrják; vélhetően élelmet kerestek.

– Ezek a malacok már itt születtek, alkalmazkodtak a hangokhoz, fényekhez, autókhoz, emberekhez, itt élnek köztünk és ugyan 6 éve még „csak” a Pallagi kertészet szélét turkálták, 3 éve már a Kartács utcán sétálgattak, ma pedig a körforgalom frissen öntözött gyepét turkálják. Izgalmas megfigyelni, ahogy Európa egyik legveszélyesebb nagyvadja beveszi a várost! – írta a Facebookon a videó megosztója.

Mit tegyünk, ha vaddisznóval találkozunk?

A vaddisznó alapvetően kerüli az emberrel való találkozást, ám ha mégis a közelünkbe kerülne, akkor előfordulhat, hogy agresszíven fog viselkedni. Erre akkor van a legnagyobb esély, ha éppen malacai vannak. A legfontosabb, hogy ne viselkedjünk fenyegetően és ne álljuk el az útját! Ne szorítsuk be az állatot, adjunk neki teret arra, hogy nyugodtan elmenekülhessen!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában